Wij gingen met onze kartingwinnaar naar de rally van Corsica

Hyundai, de titelsponsor van de Autofans Endurance Karting dit jaar had een mooie prijs in petto. Want het winnende team mocht het niet alleen tegen elkaar opnemen op een slipparcours, de winnaar daarvan ging VIP mee naar de rally van Corsica met het Zuid-Koreaanse merk.

Hyundai zet sterk in op het World Rally Championship, een kijkje gaan nemen naar de karavaan van het merk in de WRC is dan ook een unieke kans die winnaar Jonathan Wong te beurt viel, eigenaar van een Tesla Model S nota bene. Drie dagen lang liet hij echter zijn geruisloze machine staan om samen met ons naar het lawaai van de WRC te trekken. Afspraak in de luchthaven van Deurne om met een chartervlucht richting Corsica te vliegen om twee dagen lang de elfde manche van het WRC-kampioenschap te volgen.

rally-corsica-2015

200 mm

Hoewel je Corsica associeert met aangename temperaturen en een stralende zon bleek niets minder waar te zijn; tijdens onze eerste nacht werd Corsica getroffen door een zware storm. Om een indicatie te geven, op sommige plaatsen was een neerslag voorspeld van 200 millimeter. Het resultaat toonde zich dan ook die ochtend na onze eerste overnachting. Straten stonden blank, auto's waren weggespoeld en huizen onder water gelopen. De rit richting het servicecenter - waar ze de rallywagens terug in orde brengen - werd daardoor eerder een stukje ramptoerisme.

Gevolgen voor de rally spaken dan ook voor zich: verschillende etappes werden afgeschaft (soms omdat er gewoon geen weg meer was) en piloten geraakten met hun bolide niet aan het servicecenter omdat ze zelf op de openbare weg vast zaten aan een omgevallen boom, ondergelopen straat of gewoonweg in de file.

Knallen maar

Dag twee, het Corsicaanse, zonnige weer was helemaal terug en het debiet van de meest rivieren kabbelde weer op een gezond tempo voorbij. Geen afgeschafte etappes deze keer, wel een hele dag rallyplezier met actie vlak voor onze neus op waanzinnige locaties die enkel bereikbaar waren via helikopter. Je bent VIP, of je bent het niet...

Eenmaal op locatie is het wachten. De vogels fluiten er nog lustig op los en op stal gezette zwijnen hebben geen idee wat er aan zit te komen. Dan breekt alle hel los, elke minuut scheurt er een luidkeelse rallywagen voorbij met uitlaatknallen die je nog kilometers verder kan aanhoren. Kleine hatchbacks tegenwoordig, dat wel, maar het kabaal dat die los weten te wekken uit de motoren is van grootse klasse. Opvallend - en niet om dat ze onze winnaar mee op sleeptouw namen -, Hyundai heeft één van de luidste wagens in het kampioenschap rondrijden.

rally-corsica-2015

Steeds dichter

Niet dat die luidheid meer kans op slagen geeft, al zette het Zuid-Koreaanse merk een knappe prestatie neer. Heer en meester bleef Volkswagen. In het totaalklassement dankzij Ogier, tijdens de rally van Corsica door Latvala. De bekendste rallyrijder van Hyundai en landgenoot, Neuville, tikt in de eerste etappe al een brug waardoor hij vooral een inhaalslag speelde (uiteindelijk haalde hij een 23ste plaats). Verrassing van de manche bij Hyundai bleek Paddon te zijn die een knappe vijfde plaats behaalde.

rally-corsica-2015

Wij nemen alvast mee naar huis dat Hyundai het meest imposante gebouw in het servicecenter heeft staan dat ander merken als amateurs doet lijken. Daarnaast weten de Zuid-Koreanen zich gestaag hogerop te werken in de koningsklasse van de rally. En met de nieuwe i20 rallywagen volgend jaar kruipen ze misschien weer wat dichter naar die eerste stek.

Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Kevin 14:07
afbeelding van Kevin

in mn leven zou ik da ook eens graag willen zien. Leuk geschreven in ieder geval. Vind tof dat je het een aangename ervaring vind :)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws