7 dingen die je moet weten over de Jaguar F-Type Project 7 (2016)

Jaguar-F-type-Project-7

De Jaguar F-Type Project 7 sijpelt stilaan ons land binnen. Reden genoeg om exclusief naar twee exemplaren te gaan kijken bij Jaguar Land Rover Hasselt en terug te komen met zeven dingen die je moet weten over de gelimiteerde Brit.

Jaguar heeft de laatste jaren een infusie vers bloed door haar aderen lopen. Uiteraard goed voor de verkoop, maar ook fijn voor verzamelaars, want met de Special Vehicle Operations-afdeling (SVO) heeft het merk de uitlaatklep om 'speciallekes' te creëren. De F-Type Project 7 is genesis in heel dat verhaal. Als er dan twee zo'n exemplaren maagdelijk blinkend worden neergepoot in Hasselt, dan moeten we wel een kijkje gaan nemen. En terugkomen met de nodige weetjes uiteraard. Zeven om exact te zijn, kwestie van de naam eer aan te doen.

Jaguar-F-type-Project-7

1: Hobbyproject

Je zou denken dat een resem boekhouders met het idee op de proppen kwam van een gelimiteerde F-Type waar ze meer geld voor kunnen vragen. Niets is echter minder waar, want het originele concept was een hobbyproject binnen de designafdeling dat onder toeziend oog van Ian Callum richting productie werd gestuurd. Nou, fijn oog heeft de man alvast.

2: Project 1

Het eerste project van SVO, dus je zou dan ook denken dat de wagen door het leven zou gaan als Project 1. Althans als je de gangbare 'cijfertelling' gebruikt. Toch heet 'ie Project 7. Niet omdat de Britten niet kunnen tellen, wel omdat de gelimiteerde wagen een soort van ode is aan de 7 historische overwinningen van Jaguar in de 24 uren van Le Mans. Tja.

Jaguar-F-type-Project-7

3: 177% op z'n rapport

Die link naar Le Mans ziet niet enkel in z'n naam, want ook visueel trekt hij lijnen van de D-Type racer en co. Kijk maar naar de 'bult' achterop. Al het spoilerwerk voor, zij en achter zorgt er dan weer voor dat op topsnelheid de Project 7 177% meer neerwaartse druk genereert dan de reguliere F-Type cabriolet. Waar spoilers al niet goed voor kunnen zijn...

4:Gescalpeerd

Niet enkel het dak ontbreekt op de Project 7, ook de voorruit werd verlaagd. Met maar liefst 11,4 centimeter. Kwestie van het roadster-effect op te wekken. Geinig weetje; in Amerika mocht Jaguar de wagen niet verkopen met verlaagde ruit. Wat je met de ruit na aankoop doet, daar malen ze dan weer niet om in de US of A.

Jaguar-F-type-Project-7

5: één op 25

250 stuks bouwt Jaguar van deze Project 7 en maar liefst 10 exemplaren krijgen een huisje in België. Waardoor nog maar eens blijkt dat we fan zijn van gelimiteerde modelletjes. Ter vergelijking; Nederland krijgt maar 1 exemplaar toebedeeld.

6: F-Type Project Kaasboer

Wie nu zo'n Project 7 koopt? Wel, dat geven ze bij Jaguar natuurlijk niet vrij. Wel weten we dat twee Belgische kaasboeren er elk één kochten. Waarom de 'Seven' zo populair is bij 'kaaskwekers', we hebben er het raden naar.

Jaguar-F-type-Project-7

7: Cijfer verboden op sticker

Nee, die vlekken op de carrosserie zijn geen vergeten gespoten oppervlakten. Eigenlijk moet daar - zoals het een racer betaamt - een cijfer in. Echter mag je in verschillende landen bij wet geen cijfer op je auto hebben kleven, omdat dit de indruk opwekt deel te nemen aan een race. Daarom dat Jaguar voor de zekerheid ze maar blanco afgeeft aan klanten. Wat ze er daarna dan mee doen...

Auteur: Yves
Reacties: 4 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Carlos 19:46
afbeelding van Carlos

Jaguar Antwerpen Noord en Zuid hebben er, bij mijn weten, ook eentje binnen.
Op zuid kwam deze van de camion en op noord in de showroom.
Des al niet te min, het blijven pareltjes :-).

Yvesw 21:26
afbeelding van Yvesw

In Gent staan er volgens mij ook 2 :-)

John 07:02
afbeelding van John

Klopt punt 7 wel? VW heeft in zijn optielijst van de beetle toch ook een striping-pakket met het nr 53 (Herbie) zoals op deze foto http://i40.tinypic.com/1zbs8x2.jpg

Hendrik Mouton 12:51
afbeelding van Hendrik Mouton

Nederland kreeg er 2 (twee) namelijk een zwarte en een blauwe. Luxemburg kreeg er 1 (een).

Uw reactie