Wij gingen naar de lancering van WAFT 4 en de automotive sfeer droop er vanaf

De gedempte Zuiderdokken in Antwerpen, dit jaar niet enkel het canvas voor het Antwerp Classic Car Event, het is ook al sinds jaar en dag de uitvalsbasis van WAFT, het geesteskind van Bart Lenaerts en Lies De Mol. Zij presenteerden dit weekend met trots hun vierde WAFT en wij waren er bij.

Veel schattiger dan journalist Bart Lenaerts en fotografe Lies De Mol kunnen koppels bijna niet worden. Hun liefde voor elkaar en - vooral zijn - liefde voor auto's bracht het tweetal enkele jaren terug op het idee om een boek te publiceren die als geen ander de verhalen achter de auto's weet te vertellen. Een rebelse reactie van Bart op het feit dat hij jarenlang zelf auto's aan de tand voelde en de spotlight wou verleggen. Want een auto is maar zo goed als de mensen daarachter.

WAFT was geboren.

Sommigen noemen het een kunstzinnig projectje, getuige de kleine galerij vol auto-heerlijkheid aan de Gedempte Zuiderdokken, anderen zien het als een bundel reportages met zo'n dieptegang, dat je ze bijna nergens gepubliceerd krijgt. Het is dan ook geen verrassing dat Petrolicious, stilaan een icoon in autoland, één van de verdelers is van WAFT-gerief. Ondertussen zitten Lies en Bart - na zowat 12 zijwegen en evenveel andere publicaties - aan WAFT 4, een boek dat muziek als rode draad door de nerven trekt.

 waft-4

Voor de grote fans gaan ze dan ook all out door een gelimiteerde editie uit te brengen waarbij elke gelukkig eigenaar een unieke luxedoos krijgt gebouwd rond een LP-album met daarop een auto. Een knipoog naar de allereerste WAFT waarbij elk exemplaar onder een andere klassieker werd gehangen om zo een unieke olievlek op de cover te toveren. Inderdaad, ze gaan ver bij Waft.

Maar wat WAFT 4 vooral is - en wat meteen ook al dat op het eerste gezicht promogeklets van hierboven goed praat -, is een viering van de automobiel. In tijden dat de wagen wordt gezien als brenger van ellende, vervuiling en gevaren op de baan. Echter herbergt de autosector zo'n heerlijke verhalen, dat het een zaligheid is dat Bart en Lies deze naar boven weten te brengen.

waft-4

Wil je dus eens door het raam van pk's en deurknikken van een auto turen om de mens daarachter te ontdekken? Dan ben je bijna verplicht om gerief van WAFT op je boekenkast te zetten.

Beluister HIER onze podcast met Bart Lenaerts van Waft. Zin om nummertje vier bloot te stellen aan je netvlies? Dan kan je HIER terecht.

Auteur: Yves
Reacties: 3 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Ken Divjak 13:17
afbeelding van Ken Divjak

Yves,

Ging je ons - en dan vooral de luisteraars van de Klapband-podcast over WAFT4 - niet uitleggen hoe het internet via een café op die gedempte zuiderdokken in Antwerpen beland is?

Of had ik dat fout begrepen?

Yvesw 14:54
afbeelding van Yvesw

Nou, om een lang verhaal kort te maken. Er is aan de Gedempte Zuiderdokken een dierlijk café (opzoekwerk-alarm) waarvan de eigenaar naar eigen zeggen in de jaren 90 het internet naar België heeft gehaald.

Of dat nu per camionette, dan wel door mee te werken aan een project was... wie zal het zeggen.

John 15:32
afbeelding van John

Het internet naar België halen is niet zo moeilijk, als je ziet wat het internet eigenlijk maar is: https://www.youtube.com/watch?v=iDbyYGrswtg :-D

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws