Autofans op de Tokyo Motor show 2019: de nieuwigheden in een notendop

Autosalon Tokyo Motor Show Autofans 2019

De voorbije nacht opende aan de andere kant van de wereld de Tokyo Motor Show haar deuren. Autofans was van de partij en bundelt alle nieuwigheden samen, recht van het salon. Want het hoeft niet altijd Brussel te zijn...

Brussel en Tokio hebben trouwens meer gemeen dan je denkt, toch op salonvlak. Want hoewel je bij de "Tokyo Motor Show" denkt aan een autosalon met gigantische proporties is het salon in realiteit niet veel groter dan dit van Brussel. Het spreekt alvast boekdelen over hoe fier we mogen zijn op de Brussels Motor Show. Maar goed, jullie zijn hier voor Tokio natuurlijk. Of iets juister: wij zijn in Tokio voor jullie. Tijd voor al het salonnieuws in een notendop!

Mazda goes electric

Mazda MX-30 prijs info EV

De bal aftrappen doen we met Mazda. Want het merk dat blindelings gelooft in de verbrandingsmotor kan de elektrogolf niet meer ontsnappen. Blikvanger op de stand is dan ook de MX-30, een elektrische crossover met een accu van 35,5 kWh en een range van zo'n 200 kilometer. Kostprijs? 34.590 euro. Toch voor de "First Edition". Daarmee kost hij zo veel als een elektrische Peugeot e-208, heeft 'ie minder accu (en dus range) maar wel meer ruimte. Of ze daarmee genoeg klanten over de streep kunnen trekken?
- Lees HIER meer over de Mazda MX-30


Mitsubishi gaat voluit

Mitsubishi Mi-Tech

Mitsubishi heeft op haar thuissalon een hoop nieuwigheden te tonen. Rakkers zoals de K-Wagon Concept, een auto die zelfs in productietrim nooit het eiland zal verlaten. Al is er ook de Mi-Tech, een soort van eigenzinnige vooruitblik op de nieuwe generatie Outlander. In de vorm van een stoere offroadbuggy met vier elektromotoren en een gasturbine. Jep, zo zien we onze conceptwagens graag... compleet van de pot.
- Lees HIER meer over de Nissan Mi-Tech


Nissan mikt op e-Power

Nissan Ariya concept

De dames en heren van Nissan pakken in Tokio groot uit met e-Power, een systeem waarbij de verbrandingsmotor wordt verbannen tot slaafse generator voor een elektro-aandrijving. Uniek is dat die aandrijving niet opgeladen kan worden via de stekker. Saloninzendingen zoals de Note e-Power Nismo en Serena e-Power moeten duidelijk maken dat het Nissan menens is. Idem voor de Ariya, een concept die duidelijk moet maken dat Nissan met een elektrische broertje voor de Qashqai op de proppen gaat komen.
- Lees HIER meer over de Nissan Ariya


Suzuki houdt het conceptueel

Suzuki Hanare

Achter de schermen werkt Suzuki naarstig aan een nieuwe hybride stationwagen en hybride-SUV die hun genen delen met gerief van Toyota. Op het salon zelf was daar niet veel van te zien. Waardoor Suzuki die leegte invult met een rits conceptwagens. Van een guitig surferbusje (Hanare) tot een cartoon-achtige coupé die in een wip omgevormd kan worden tot een stationwagen (Waku Spo). De Hustler, die leeft tenslotte ook verder als concept.
- Lees HIER meer over de Waku Spo


Toyota gaat voor waterstof

Toyota Mirai

Bij Toyota staat de spotlight dan weer op de Mirai Concept. Die moet ons klaarmaken voor de tweede generatie Mirai en zal ook waterstof omvormen tot power. De opdracht van deze concept is dan ook simpel: duidelijk maken dat de nieuwe generatie Mirai een stuk mooier op het netvlies zal vallen. Of dat moeilijk was?
- Lees HIER meer over de Toyota Mirai Concept


Lexus presenteert elektrische luxe-hatchback

Lexus LF-30

Denk je aan een elektrische luxesloep, dan denk je logischerwijs aan een sedan. Dat is buiten Lexus gerekend natuurlijk. Want het dochterbedrijf van Toyota toont een hatchback met de dimensies van een S-Klasse. Dankzij vier elektromotoren met 536 pk en een accu van 110 kWh moet deze concept alvast tot 500 kilometer ver geraken. Dat deze technologie binnenkort naar een productiewagen komt? Dat staat buiten kijf.
- Lees HIER meer over de Lexus FT-30


Honda "Basic" Fit

Honda Jazz

Hét nieuws van de Honda-stand is de nieuwe generatie Fit. Een auto die in Europa door het leven zal gaan als Jazz. De nieuwe zal exclusief beschikbaar zijn met hybride-kracht. Al blijft Honda vaag over hoe die motor er juist uit moet gaan zien. Net zoals zijn voorganger zal deze Jazz zich gaan profileren als een extreem praktisch en ruim stadswagentje. Met dank aan een achterbank die zonder moeite capriolen vanuit de Kamasutra uit kan halen. Honda noemt het alvast haar "Magic Seats", rauwch.
- Lees HIER meer over de Honda Jazz


Alpina kent haar klanten

Alpina B3

Tenslotte een Duits die een Japans salon binnen wandelt. Nee, niet het begin van een mop, wel het verhaal van Alpina. De Duitse autoconstructeur/ tuner pakt groots uit met haar verfraaide BMW's. Er is zelfs plaats voor een primeur; de B3 Berline. Die komt er na de B3 Touring van enkele maanden terug en verbergt een 463 pk sterke zes-in-lijn onder zijn maatpak. Spek naar de bek van Japanse klanten die gek zijn van sedans.
- Lees HIER meer over de Alpina B3 Touring

Zoals je kan zien is het autonieuws eigenlijk beperkt voor hét autosalon van Japan. Toch als je gaat kijken naar auto's die ook voor Europa van belang zijn. Verwacht je de komende dagen evenwel nog aan een video over het autosalon én een rits andere content. Sayōnara!

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws