Klassiek genot: deze pareltjes verschenen op de Tour Amical-keuring 2022

Tour Amical Keuring 2022 (Pierre Stubbe)

De Tour Amical vertrekt binnenkort richting Spanje, en je weet wat dat betekent. Jawel: op 7 en 8 mei verzamelen alle deelnemers opnieuw op het gratis Antwerp Classic Car Event, maar eerst worden de auto’s nog eens grondig onder de loep genomen. Reden genoeg om de camera’s boven te halen!

Op 7 en 8 mei is het terug zover: dan verzamelen een paar honderd klassiekers en exclusieve sportwagens in het park van Brasschaat op het gratis Antwerp Classic Car Event. Daar vertrekt namelijk jaarlijks de colonne van de Tour Amical, die deze keer richting Spanje trekt. Om de deelnemende auto’s alvast voor te bereiden op hun lange rit, trakteerde de organisatie hen vorig weekend op een keuring.

2.000 kilometer Spaanse zon

Dit jaar doorkruist de Tour Amical het Spaanse landschap van Gerona naar Marbella. De rit duurt alles samen een week, waarin de deelnemers bijna 2.000 kilometer met hun klassiekers zullen afleggen. Onderweg stippen ze onder andere Barcelona, Madrid en Valencia aan. De auto’s worden eerst per transport naar Gerona gebracht, en het laden van de wagens gebeurt in het park van Brasschaat. Daarrond wordt dan jaarlijks het Antwerp Classic Car Event georganiseerd, waar je dit schouwspel gratis van dichtbij kan gaan bekijken.

Als deel van het Tour Amical-pakketje konden de deelnemers vorig weekend terecht in het Antwerpse Porsche Center, waar de werkplaats zijn personeel en materieel ter beschikking stelde voor een uitgebreide technische inspectie. Die locatie is trouwens niet toevallig gekozen, want jaarlijks rijdt zowat één derde van de deelnemers in een Porsche. Daarnaast konden we echter ook andere exoten zoals een Austin Healey of een Ferrari 328 GTS spotten. Geniet gerust mee in de aftermovie hierboven, en in de fotoreportage hieronder!

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws