Special: Autoforum Ardennenrit 28 juni 2009.

Autoforum ardennentrip 2009

Een hele dag cruisen over de mooiste en plezantste wegen die ons land rijk is met als enige onderbreking een zomerse barbecue, wat wil een mens nog meer?

Autoforum ardennentrip 2009

Het is zondag 28 juni en de wekker staat om 7u. Niet van mijn gewoonte op een zondag, helemaal niet zelfs. Echter, vandaag is het eindelijk zover en trekken we samen met

Autoforum.be richting de Ardennen om een hele dag langs de mooiste weggetjes van ons land te cruisen. Onze wagen is voor de gelegenheid een Infiniti G37 Coupé. Om allemaal in groep te kunnen vertrekken was er gepland om te verzamelen op verschillende plaatsen aan de E313. Eerste stopplaats was het tankstation ter hoogte van Ranst, waar de eerste bende enthousiastelingen hun opwachting maakte. Daar verzamelden zich al enkele pareltjes zoals een nieuwe BMW Z4, een Porsche Carrera S, Cayman, een Opel Speedster en op de koop toe ook nog een Maserati GranTurismo S. Man man, wat een sound!

Van hieruit reden we verder naar de Park&Ride in Lummen. Hier werd de groep aangevuld door nog enkele leuke wagens. Onder meer twee BMW M3's, Porsche Boxster, Porsche Cayman S, Alfa Romeo 147 en 159 Ti, twee Clio RS'en maakten dat we toch een heel leuk pallet aan sportieve karretjes in de groep konden opnemen.

Autoforum ardennentrip 2009

Eenmaal iedereen er was en de het nodige handengeschud achter de rug was konden de motoren worden gestart om koers te zetten richting de 'DARDENNEN'. Jammer genoeg zat het weer nog niet meteen goed, waardoor de deelnemende cabrio's hun dak nog even gesloten moesten houden. Gaandeweg vond iedereen z'n ritme en begonnen de groepjes zich dan ook te vormen. Tijdens de rit in de voormiddag passeerden we langs Chaudfontaine, Fléron, Pepinster en Spa om dan uiteindelijk na een dikke twee uur bochtjes pikken aan te komen aan de BBQ plek in Wanne.

Een aantal mensen van Autoforum hadden een hier een heerlijke BBQ voorbereid. Tijdens het eten hadden we de tijd om even beter kennis te maken met enkele van de autoforum-leden. Leuk was ook dat tegen het middaguur de zon meer en meer van zich liet horen waardoor de sfeer er goed in zat. Iedereen genoot van de schitterende maaltijd. Maar omdat we allen waren samengekomen met het doel lekker te genieten van de Ardeense autowegen, lieten we de BBQ-site al gauw voor wat ze was om de toerrit verder te zetten.

Autoforum ardennentrip 2009

Deze route liep nog langs de Baraque Fraiture en ook nog een heel stuk langs de Ourthe-vallei. Gezien het goede weer deed de kajakbusiness al zeer goede zaken waardoor er geregeld en truck beladen met kajaks en kano's de gemiddelde snelheid even naar beneden haalde. De

G37 Coupé had het zeker naar zijn zin op deze bochtige wegen, al liet hij soms toch merken dat zijn gewicht iets te veel aan de hoge kant lag om in snellere, korte bochten niet uit balans te geraken.

Maar je moet echt niet op zoek naar exotisch materiaal, het doel is simpelweg plezier hebben zonder met een ei of meer in je broek die Mini Cooper S trachten te volgen. Iedereen bij ons is het er over eens: een dergelijke trip is dé manier om een dagje te genieten van je automobiel. Dan zou ik nog enkel de organisatie willen feliciteren met dit mooie initiatief en hopen dan ook dat er een even mooi vervolg van kan komen. We danken ook Beerens Infiniti Center voor de wagen van dienst.

Infiniti G37 Coupé

Bekijk verder de rest van de foto's.

Auteur: Alex
Reacties: 6 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Takke 17:17
afbeelding van Takke

De rit was heerlijk, zalige route waarvoor dank aan de crew! De bochtjes waren perfect, her en der wat nat maar dan was voorzichtigheid geboden..

Tof verslag mannen!
Groetjes Takke

Alex 18:31
afbeelding van Alex

het was de eerste keer dat ik deelnam aan zulk een autotreffen. Wat mij betreft zal het zeker niet de laatste keer geweest zijn! mega leuk!

Nathan 23:48
afbeelding van Nathan

Heb er nog nooit aan deelgenomen. Wil het zeker wel eens doen. Dus er waren ook 'gewonere' auto's? Ik kan dus ook zonder problemen deelnemen met een Lancia Lybra bijvoorbeeld? :p

Joeri 10:09
afbeelding van Joeri

Auto maakt geen snars uit, al is het rijplezier gehalte van de wagen toch iet of wat belangrijk.

yoran 10:40
afbeelding van yoran

ziet er plezant uit!

G.001.J 23:02
afbeelding van G.001.J

leuk om mijn auto verscheidene malen op de site terug te zien.
zeer leuke dag trouwens.
hopelijk tot de volgende keer

bye bye

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws