Kia GT: 5 dingen die we weten over het nieuwe vlaggenschip

Kia-GT-pre-info

2017 wordt op imagovlak een belangrijk jaar voor Kia, want het Zuid-Koreaans merk zal haar nieuw vlaggenschip presenteren op het autosalon van Detroit. Wat we al weten over die GT?

Hyundai mag dan met Genesis een submerk oprichten om premiumgerief te gaan verkopen, Kia zal onder eigen badge haar nieuw vlaggenschip voorstellen aan de wereld. Belangrijker dan je denkt, want de wagen zal een impact hebben op het verder verloop van het merk, zonder twijfel.

Wat we er nu al over weten? Bij deze:

1: 08/01/17

8 januari, een moment waarop de meeste alcohol hopelijk uit je bloed is en Kia het doek zal halen van haar GT. Waar juist? Op het autosalon van Detroit dat eveneens op die dag haar deuren zal openen. Waardoor het ook meteen duidelijk is dat Kia vooral mikt op de Amerikaanse markt met haar nieuw vlaggenschip. Niet gek als je weet dat ze daar ook de Cadenza en K900 verkopen, twee stevige luxesedans die het Zuid-Koreaanse merk nooit naar Europa heeft gehaald.

2: Geen sportwagen

Het is te zeggen; hoewel zijn naam impliceert dat het hier over een sportwagen gaat met twee deuren en evenveel zitjes is de GT een vierdeurscoupé. Denk Mercedes CLS maar dan met een Zuid-Koreaans tintje. Alhoewel je dat best met een Duitse korrel neemt, want niemand minder dan Peter Schreyer pende mee aan het design van de GT. Getuige ook de volwassen en sportieve lijnen in de teaserbeelden.

3: BMW M-invloed

Over Duitsers gesproken, niemand minder dan ex-BMW-M-topman Albert Biermann stond in voor de ontwikkeling van het achterwielaangedreven chassis. Waardoor er naar verwachting toch enige sportiviteit zal doorsijpelen naar de handen van de chauffeur. Al countert Kia meteen door te zeggen dat ze het comfort niet uit het oog zijn verloren. Een Gran Touring pur sang, zeg maar. Eentje die optioneel zelfs over vierwielaandrijving beschikt.

4: Net geen 250

Wat er juist onder de kap komt te liggen is nog een vraagteken. Al liet Kia wel al prestaties vrij van de topvariant; een sprint naar de honderd van 5,1 seconden en een top van 244 km/u. In de wandelgangen wordt er gesproken dat een samen met Genesis ontwikkelde 3.3-liter twinturbo V6 benzine met zo'n 360 pk present zal tekenen. Meer Europees maken ook 2-liter viercilinder benzines en diesels hun opwachting. Waardoor je waarschijnlijk de sportieveling ook kan hebben met een 136 pk sterke diesel. Maar doe dat liever niet...

5: 6 jaar in ontwikkeling

De GT komt niet uit de lucht gevallen bij Kia, want al in 2011 toonde het merk al de Kia GT Concept. Die liet toen zien dat de Zuid-Koreanen droomden van een sportief gelijnde sedan. En kijk, zes jaar later komt die droom dus uit.

Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws