Vergeten Auto #86: Fiat Ducato Truckster Concept

Fiat Ducato Truckster

Nu het autosalon weer in het land is, heeft iedereen de mond vol van bedrijfswagens en concept cars. Een combinatie van beiden wordt zelden gezien, al was er in 2006 wel deze Fiat Ducato Truckster Concept.

De concept car was een creatie van het Centro Stile van Fiat. Hij was bedoeld om publiek naar de stand van Fiat te trekken op het autosalon van Madrid in 2006. Daar stond namelijk ook de nieuwste generatie van de nieuwe Ducato, de jongste generatie van een bestelwagen die samen met Peugeot en Citroën ontwikkeld was.Fiat Ducato Truckster Concept (vergeten auto)

De wagen is 6,48 m lang en 2,55 m hoog. Met een breedte van 2,49 is hij bijna even breed als hij hoog is. Hij kreeg een setje 28 inch turbinewielen en is ook voorzien van een dikke spoiler op de achteras. Volgens bepaalde bronnen zou hij gebouwd zijn met het fictieve doel om racewagens en racemotoren te takelen.

Fiat Ducato Truckster Concept (vergeten auto)

De ontwerpers gaven hem ook hydraulisch bediende vleugeldeuren, LED verlichting een een racy interieur.

Fiat Ducato Truckster Concept (vergeten auto)

Al met al was de Truckster een over-the-top concept car, al kondigde hij wel een tijdperk aan waarin de designers van bestelwagens niet langer blokkendozen zouden gaan ontwerpen, maar waarbij ze ook aandacht konden gaan besteden aan de vormgeving van deze voertuigen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Yvesw 11:16
afbeelding van Yvesw

TNT mag altijd hun pakketje komen leveren met deze wagen! Spijtig dat ze er nooit een deftige motor in hebben gehesen om er races mee te houden.
Stel je voor hoe dat zou hebben bijgedragen tot de ontwikkeling van bestelbusjes...

Mesoerrie 17:49
afbeelding van Mesoerrie

Al hadden ze beter bij hun blokkendozendesign gebleven...
Ik zie niet direct in hoe dat racen kan bijdragen tot de ontwikkeling van camionetten? Sowieso hangt er al veel af van hoeveel kg er geladen is.
En deftige motoren zijn de dag van vandaag ook leverbaar. Met 150pk +, dan ben je toch niet meer aan het sukkelen...

B4 20:46
afbeelding van B4

Enkele jaren terug stond die ook op het salon in Brussel

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws