Vergeten Auto #92: Bentley Continental SC

bentley-continental-sc-vergeten-auto

Als je het hebt over Bentley's Continental, dan heb je het over een stuk van de geschiedenis van het merk. Dat model werd namelijk van 1989 tot 2003 gebouwd. Eén van de varianten was de veel minder bekende Continental SC

De Continental R, S en T waren de eerste Bentley-modellen die verschilden van de Rolls Royce-modellen, beide merken waren destijds zowat een tweeling. Toch deelde de Continental-reeks de basis met de Turbo R, die dan weer gelijk was aan de Rolls Royce Silver Spirit. De Continental SC was een submodel van de Continental-reeks en werd in 1998, 1999 en 2000 gebouwd. In totaal werden slechts 73 exemplaren gebouwd.

bentley-continental-sc-vergeten-auto

Britse Targa-historie

Wat was zo'n SC nu eigenlijk? De SC in de naam stonden voor Sedanca Coupé, de vormgeving die dit model kreeg. Het gaat namelijk om een versie met glazen targadak. De SC- benaming gebruikte Bentley overigens al in 1938 voor een model op basis van de Bentley 4¼ Litre. Maar dat was niet het enige, de Continental SC was met zijn 5,24 meter lengte een stuk korter dan de gewone Continental R, die 5,34 meter mat. Dat zorgde ervoor dat de proporties iets beter uitkwamen, al leek het dak plots uit de carrosserie op te rijzen. Ook de wielbogen waren wat ruimer, al had de Continental T die ook. Vanwege de iets ingewikkelder architectuur kostte de SC ook wat meer dan de Continental T, al uit zich dat tegenwoordig ook in de prijzen op de tweedehandsmarkt.

bentley-continental-sc-vergeten-auto

Bovenstaande Continental T leende ook zijn motor voor de SC, en die T was de krachtigste Bentley uit de geschiedenis tot dan. Een 6.75 l turbobenzinemotor was goed voor 406 pk en 881 Nm. De topsnelheid was begrensd op 250 km/u.

bentley-continental-sc-vergeten-auto

Ook met Mulliner-variant

In de periode van 1998 tot 2000 werd de Continental SC in productie gehouden. In die tijd werden 73 exemplaren geproduceerd, waarvan de meeste in 1999. Er werd ook een Mulliner-versie gebouwd. Mulliner was de afdeling van Bentley waar speciale wensen van klanten werden uitgevoerd.

bentley-continental-sc-vergeten-auto

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Techno Patat 12:38
afbeelding van Techno Patat

Vergeten? Totaal onbekend ja :p!

Ik dacht dat dit de Arnage was is heel zijn leven, blijkbaar ook een continental :p! En deze kende ik al helemaal niet!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws