Rijtest & video: BMW Z4 sDrive35is

Rijtest & video: BMW sDrive35is

De BMW M coupé was de laatste jaren een gewild object onder echte BMW kenners, Bij de nieuwste generatie moet de 35is het verlies hiervan opvangen, en hoe.

Eerst en vooral moeten we iets duidelijk maken voor we de woede van de lokale M Gmbh fanatici op de nek halen. Deze Z4 35is heeft, buiten het standaard gemonteerde M sportophanging en aerodynamicapakket niets te maken met BMW’s sportafdeling. Een soort halve M dus al zullen de puristen ook dit niet graag horen.

Maar het gebrek aan een echte M badge mag daarom geen domper op de feestvreugde zijn. Wat hier voor je staat is een pure sportwagen die rijplezier en comfort hoog in het vaandel draagt en op de koop toe nog eens voorzien is van een beer van een motor. Het harde van een M model zal je hier niet terug vinden, hier geen compromisloze gewichtsbesparing of technologisch vernuft om de wagen die halve seconde sneller te maken. Aankomen is pas in tweede instantie belangrijk, de reis zelf primeert.

Rijtest & video: BMW sDrive35is

De 35is moet het Z4 gamma bovenaan afronden, net zoals de 23i dat onderaan doet. De overtreffende trap van BMW’s coupé-roadster doet er zo maar even 36 pk bovenop ten opzichte van de 35i en dit dankzij een dubbele turbo. 340pk en 450 Nm koppel zijn waarden die weldegelijk thuis horen in een topversie. Die turbo’s zorgen ervoor dat de drieliter zescilinder onderin mooi het koppel uitsmeert en gestaag kan doorklimmen naar de 7000 tpm zonder één dipje.

Dit alles wordt vergezeld met een magnifieke soundtrack die meteen het nut van de roadster lay out dik in de verf zet. De flippers van de DCT zevenbak lijken met momenten meer geluidsinstrumenten. Een tikje tegen één van beiden zorgt voor een dot tussengas en een licht gegorgel uit de uitlaten wat spontaan de aandacht trekt van mogelijke omstaanders. Duw je het gaspedaal wat verder in gaat het volume de hoogte in, net als de agressieve toon van de dubbele uitlaatpijpen. Het traditionele zescilinder geluid blijft nog steeds bijna magisch maar de BMW ingenieurs hebben ook bij de 35is goed hun best gedaan. Hoog in de toeren laat de zes-in-lijn zich herkennen maar onderin is een dikke brom te horen. Het subtiele fluitje wanneer je opnieuw van het gas gaat maakt het geheel af.

Rijtest & video: BMW sDrive35is

De DCT doet z’n werk beter en sneller dan de ‘klassieke’ servoshift al moet hij toch een paar schoonheidsfoutjes tolereren. Zo duurt het even om bijvoorbeeld van de achteruitversnelling naar D te gaan, slechts iets meer dan een seconde maar toch. Ook weigert de bak af en toe meteen terug te schakelen zelfs wanneer dit technisch gezien geen enkel probleem is. Een paar seconden na het commando volgt dan pas de reactie waardoor de bestuurder best wel eens verrast kan worden door de downshift. Als er om één of andere reden effectief niet kan terug geschakeld worden,  laat dan de bestuurder opnieuw drukken wanneer het wel zou kunnen. Het lijkt misschien niet zo maar BMW heeft in onze ogen best goed werk geleverd met de DCT technologie al blijft het wennen aan hun flipper-opstelling maar daar zwijg ik verder over. De versnellingsbak gaat met verbluffend gemak om met zo’n vermogen.

Rijtest & video: BMW sDrive35is

In vergelijking met de basis versie is de 35is toch een grote jongen met z’n 1600 kg leeg. Dat het geen lichtgewicht is zal je best voelen maar de auto zelf heeft er geen moeite mee. Want ondanks dat gewicht zorgt de adaptieve M sportophanging ervoor dat het geheel nog best lichtvoetig overkomt. De koets helt toch lichtjes over maar mits een vloeiende aanpak kan de 35is best een goede indruk maken in het bochtenwerk. Vooral de stabiliteit is indrukwekkend te noemen.

Zoals steeds heb je de sport stand waarbij de besturing en de ophanging wat strakker worden afgesteld. De Sport + stand doet daar nog een schepje bovenop door de tractiecontrole iets vrijer af te stellen zonder daarbij een giftige achterkant te veroorzaken. De tractiecontrole zal nog steeds ingrijpen maar door z’n subtiele aanpak werkt het allesbehalve storend al is er nog een meerwaarde te vinden als je het systeem volledig uitschakelt. De dynamiek van een achterwiel aangedreven auto is duidelijk te vinden in de 35is. Met de rechtervoet heb je dat beetje extra controle over het gedrag van de auto al vergt het best wat verfijning van de rijder.

Rijtest & video: BMW sDrive35is

De 35is heeft van z’n bedenkers standaard het M aerodynamica pakket meegekregen zij het dan met een aantal unieke accenten. Zo kregen de luchtinlaten een extra stripje aluminium te verwerken en krijgt de achterkant de verplichte diffusor aangesmeerd. Voor sommigen gaat BMW hier een stapje mee te ver en passen de sportieve ingrepen niet bij de elegant gelijnde Z4 koets. Maar als je de toch wat saaie standaard uitvoeringen bekijkt dan lijkt dat M pakket toch een verbetering. De vloeiende lijnen worden op die manier wat aangescherpt en benadrukken de sportieve inborst van de 35is.

Al bij al is de 35is nog steeds vrij ingehouden ten opzichte van bijvoorbeeld een Nissan 370Z die z’n spieren al laat rollen nog voor de motor gestart is. Hier loopt de Z4 niet te koop met z’n vermogen of het feit dat hij het snellere bochtenwerk niet schuwt. Waar je ronduit voor aap zou staan wanneer je met de Nissan op één of andere formele gelegenheid aankomt, daar kan je met de Z4 nog zonder probleem aan komen rijden. Die ingetogenheid is me nu hetgeen wat mij persoonlijk stoort. Als je dan toch voor een 300+ pk sterke tweezitter gaat, waarom zou je de moeite dan doen om dat weg te steken. In een wereld vol overstatements mogen dergelijke wagens toch best hun sportiviteit ten toon stellen.

Rijtest & video: BMW sDrive35is

Binnenin is het business as usual met het bekende, ergonomisch quasi perfecte Z4 dashboard dat voor de gelegenheid eveneens met het M sausje overgoten werd. De zilver gekleurde inleg met carbon structuur is wat twijfelachtig maar toch een welkome afwisseling in het anders zo zwarte interieur. De Kansas Korallrot lederkeuze van de 23i lijkt ons iets meer geslaagd, zeker aangezien de 'is' standaard voorzien is van verwarmde en elektrisch instelbare sportzetels waardoor de ideale zitpositie vinden een koud kunstje is.

Je kan jezelf dus afvragen wat het nut is van deze snelste Z4, de 35i kan toch ook bekoren? Het feit dat alle Z4's uitgerust kunnen worden met nagenoeg hetzelfde optiepakket en daardoor wat eenheidsworst worden lijkt me het grootste argument. Ook al zit er essentieel maar weinig verschil op deze 35is ten opzichte van z'n kleinere broers, z'n totaalpakket is een statement op zich. Een beetje zoals de pointe van een goede mop of de kers op de spreekwoordelijke taart. Een mooi sluitstuk van de fraaie line-up die de Z4 te bieden heeft.

Rijtest & video: BMW sDrive35is

Met dank aan BMW BeLux
Tekst en foto's: Joeri Mertens
Video: Christophe Billiet

Specificaties

Motor

zes-in-lijn, turbo

Vermogen

340pk

Koppel

450 Nm

Overbrenging

zeventraps automaat met dubbele koppeling

Aandrijving

achterwiel

Gewicht

1 600 kg

Topsnelheid

250 km/u

Prijs testwagen

€ 69 950.00

Prijs basismodel

€ 58 200.00

0 tot 100 km/u

4.80 sec

Gemiddeld testverbruik

13.10 L/100km

Min. kofferinhoud

180 L

Max. kofferinhoud

310 L

Auteur: Wim Verboomen
Reacties: 15 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (15)

Plaats een reactie
Bouncing Bullet 15:18
afbeelding van Bouncing Bullet

Top filmpje en prachtige laatste foto. Het is een pracht kar, maar ik ga door sparen voor een M3 :)

TdM 15:29
afbeelding van TdM

Die laatste foto is mooi wallpaper materiaal ;) leuk filmpje!

Nathan 16:04
afbeelding van Nathan

Zeer goed verslag!
Mooie foto's ook, alleen het filmpje was minder (jullie hebben er al betere gehad) (En dan nog, het moet over de auto gaan en niet over het filmpje - ik houd mijn mond nu ;))

Nogmaals, goed verslag!

Tom 16:16
afbeelding van Tom

Ik heb ook al is met zo een dct z4 gereden en de bevindingen "on the downshift" over deze transmissie volg ik compleet. Echt spijtig dat je de IS niet met een handbak kan krijgen want die motor is echt een juweeltje( Spijtig dat afgelopen jaren gebleken is dat de kwaliteit ervan ondermaats is gebleken). Nog een puntje van kritiek is dat men bij zulk vermogen geen sperdifferentieel steekt , of heeft de IS dit wonder boven wonder wel? het zou mij althans ten stelligste verbazen. Het is een zeer snelle toproadster , maar een rassportwagen is het nog niet in mijn ogen. Maar dat is de bedoeling van BMW ook niet denk ik.

Joeri 16:19
afbeelding van Joeri

@Tom: geen sper in de optielijst te vinden, al denk ik niet dat de Z4 daar écht nood aan heeft, het is zeker geen hardcore supersportwagen, daar heb je nog altijd de M modellen voor.

Tom 17:13
afbeelding van Tom

Op de gewone 35i bestaat de sper erin om te sperren met de remmen, maar dat trekt echt op niks , het zou toch een leuke optie zijn. I mis the good old days dat ge bijna bij elk model van BMW een sper op de optielijst had staan.

Karel 17:16
afbeelding van Karel

zalige bak met vet geluid, voor mij een zwarte wel, leuk filmpje!

Wim 17:18
afbeelding van Wim

veel comfortabeler dan je verwacht, maakt hem echt aangenaam voor langere ritten, motor is subliem

Anonieme gebruiker 02:45
afbeelding van Anonieme gebruiker

Leuk verslag, filmpje is wel iets te artsy partsy naar mijn smaak.

JV 21:45
afbeelding van JV

Ik dacht wel dat jullie het waren op de scheldedijk.
Heb nog even geseind met de koplampen, maar sommige onder ons moeten werken natuurlijk ;-)

Pieter Aertgeerts 23:47
afbeelding van Pieter Aertgeerts

je bedoelt uiteraard dat je ons moest laten werken :)

Wim 14:37
afbeelding van Wim

aah, die flikkerende Alfa GT herinner ik mij idd :)

JST987 22:20
afbeelding van JST987

super filmpje, en idd, waarom geen wallpaper...

Pieter Aertgeerts 23:03
afbeelding van Pieter Aertgeerts

@JST987, een wallpaper pagina komt er nog, stap per stap ;)

Cuore Sportivo 00:05
afbeelding van Cuore Sportivo

Zalige baantjes daar he :) ik heb exact dezelfde foto van mijn auto bij da oud avia-station als die me de Z4. Mooi filmpje, goeie foto's en aangename tekst, goe bezig! Alleen vind ik de Z4 nie zo mooi int wit...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws