Rijtest door de vrouw des huizes: Nissan Micra 1.2

micra banner

De Autofans-redactie heeft besloten om een vrouwelijke Autofan (ik, Charlotte, dus) de kans te geven een auto uit te testen. Voor deze gelegenheid hebben zij de nieuwe Nissan Micra ter mijner beschikking gesteld, gedurende een week.

Eerste kennismaking: De looks

Ik vind de Nissan Micra heel mooi van uiterlijk. De vorige modellen vond ik altijd al leuk van uitzicht. Maar het nieuwe model heeft toch wel meer aantrekkingskracht vind ik. Hij heeft iets minder uitgesproken rondingen in vergelijking met de vorige, en hij lijkt veel ruimer dan de vroegere modellen! Ik had een witte Micra en eigenlijk past die kleur wel goed bij de auto. 

Rijtest door de vrouw des huizes: Nissan Micra 1.2

Wat zijn je bevindingen over het interieur?

Ik heb hem onmiddellijk getest op zijn grootte; “is hij ruim genoeg om 5 mensen te vervoeren zonder de mensen op de achterbank teveel ongemak te bezorgen?” Hiervoor heb ik 4 testpersonen gebruikt. Met 3 volwassenen en 2 kinderen zijn we naar de Galderse meren gereden. Met 1 volwassene en 2 kinderen op de achterbank was de commentaar te horen dat het nog net comfortabel was. Wel was het achteraan ruimer dan verwacht, gezien het compacte uiterlijk. Met 3 volwassenen achterin had het net iets te krap geworden, zeiden ze zelf. Vooraan had je een ruim overzicht over de weg en het optionele panoramisch dak zorgde voor een aangename licht inval. Het is niet alleen heel aangenaam maar geeft ook een groter gevoel van ruimte. Alleen jammer dat het niet open gaat. De knopjes voor verwarming en airco waren op een vernieuwende manier geplaatst in de wagen vooraan, het was niet echt mijn dada maar paste wel bij het algemeen beeld van de Micra. De deurklinken zijn daarentegen modern en zéér vrouwelijk. De zetels mooi bekleed in leder en ze zaten comfortabel. De koffer was zoals verwacht eerder aan de krappe kant. Een weekendje weg met z’n vieren had ons veel moeite en ruimtelijk inzicht gekost om de ruimte optimaal te benutten. 

Rijtest door de vrouw des huizes: Nissan Micra 1.2

Hoe ervaarde je de acceleratie?

De Micra is voorzien van een vinnig 1.2 liter motortje, hij trok lekker vlot op en terwijl ik dat deed, maakte de motor een leuk ronkje. Ik ben misschien niet erg veel gewoon, maar voor zo een klein wagentje kon hij er toch wel wat van.

Rijtest door de vrouw des huizes: Nissan Micra 1.2

Hoe reed hij qua comfort?

De Micra rijdt vlot over de baan, de verkeersdrempels en kasseiwegen waren aangenaam om over te rijden met andere woorden ik bibberde niet uit mijn stoel. Hij ligt goed op de baan, is aangenaam om mee te rijden door onder andere de kleine draaicirkel en het compacte formaat van de wagen.

**Is hij handig te parkeren? **

Omdat de wagen zo compact is, kan hij gemakkelijk tussen twee auto’s geparkeerd worden. Hij heeft ook een kleine draaicirkel wat manoeuvreren over het algemeen heel makkelijk maakt. 

Rijtest door de vrouw des huizes: Nissan Micra 1.2

Wat is je mening over de radio/audio?

De wagen was uitgerust met een optioneel navigatiesysteem (wat zeer precies werkte) en het geluid was vrij ok. Voor een wagen van deze klasse was het beter dan verwacht.

Rijtest door de vrouw des huizes: Nissan Micra 1.2

**Hoe zit het met de aankoopprijs? **

De basisprijs is 11.200 euro maar met eco-premie eraf kost hij net 8.990 euro. De Tekna uitvoering die ik getest heb, komt op 15.100 euro (excl. de eco-premie). Dit gezegd zijnde, vind ik de prijs schappelijk, zeker in zijn basisuitvoering. Prijs/kwaliteit-gezien is deze zeer goed geprijsd.

Conclusie

De Nissan Micra is een leuke, compacte wagen die goed op de baan ligt. Hij ziet er mooi uit en is toch vrij ruim vanbinnen. Ik heb ervan genoten om er een week mee te rijden en hij komt zelfs in aanmerking als mijn eerste wagentje.

Tekst: Charlotte Yperman

Foto's: Yannick Degroeve

Met dank aan Nissan Belgium voor de testwagen

Specificaties

Motor

1.2 benzine 4-in-lijn

Vermogen

80pk

Koppel

110 Nm

Overbrenging

5-bak manueel

Aandrijving

voorwiel

Gewicht

970 kg

Topsnelheid

170 km/u

Prijs testwagen

€ 15 100.00

Prijs basismodel

€ 11 200.00

0 tot 100 km/u

13.70 sec

Gemiddeld testverbruik

6.80 L/100km

Min. kofferinhoud

226 L

Max. kofferinhoud

511 L

Auteur: Charlotte
Reacties: 10 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (10)

Plaats een reactie
Yvesw 18:33
afbeelding van Yvesw

Kom op jongens, wel een beetje kort door de bocht eh... Een vrouw test de wagen en de vijfde vraag die ik tegenkom is: "Is hij handig te parkeren?"... Foei jongens! :p

O.T. Ik vond de vorige meer karakter hebben. Dit is zo stijlloos... Kan je elke badge opplakken.

Pieter Aertgeerts 18:59
afbeelding van Pieter Aertgeerts

@Yves; dat heeft niet met de vrouw in kwestie te maken hoor. :) De Micra is een stadswagentje, en dan moet die vlot en handig te parkeren zijn. Net zoals een 5-reeks zich goed op de autostrade moet gedragen en een Defender wat modder moet aankunnen.

Techno Patat 19:01
afbeelding van Techno Patat

Haha yves leest m'n gedachten :D! (weeral ;)! )

Jaja de Galderse meren, een klassieker om de ruimte in de auto te testen :p! Ik vond het eigenlijk wel grappig lezen, alhoewel ik vermoed dat er een 'echte' journalist wel nog eens een beetje aangepast heeft :D!

Voor mij mag ze dat meer doen, maar dan met iets meer te zien op de foto dan de testster haar handen :D! We willen zien of de betreffende persoon een beetje geloofwaardig overkomt hé ;)!

Over de wagen: ik vond de vorige 'grappiger', de vorige had zo die factor dat de mini ook heeft, ziet er leuk uit! Deze ziet er, euhm, uit, kweet niet echt een passend woord... Maar niet zo 'tof' als de vorige!

Die grijze bol in het midden, zie je daar je cd's draaien als je ze insteekt :D! Een beetje een raar ding :p!

Verder wel zeer schappelijk van prijs en zelfs met opties en leren zetels etc nog zeer goedkoop! Kzou nog twijfelen voor de vriendin, of een leuke alfa mito (al dan niet tweedehands) of dit! (wie hou ik voor de gek, alfa natuurlijk :p!)

Yannick Degroeve 19:48
afbeelding van Yannick Degroeve

De "echte" journalist zat erbij en keek ernaar ja :-)

en toch ff vermelden... ik zeg het niet graag maar parkeren kan ze beter dan ik :-D haha

Techno Patat 20:27
afbeelding van Techno Patat

Hmm, hier niet hoor! Mijn meisje parkeert minder vlot dan ik! Nog steeds niet slecht, maar toch niet perfect! Yannick zal geen echte man zijn :p! Kuddo's aan je vriendin yannick :p! Jullie hebben het goed gedaan, het was tof om te lezen :p!

Kenny 20:54
afbeelding van Kenny

Tof verslag, dat mag de schrijfster meer doen ;-)
OT: qua interieur is de nieuwe Micra wel een tof ding. Geslaagde vormgeving, proper afgewerkt en het lederen interieur geeft een chique indruk. Wel jammer dat de buitenkant zoveel braver is geworden, het maakt geen 'koddige' indruk meer, daar was het bolleke beter in :-)).

Yvesw 21:18
afbeelding van Yvesw

@Yannick: Second that! Ik ben ook geen inparkeerkoning :p

@Techno: Het is hier Autofans.be, niet Vrouwspotter.nl éh! :p Wees blij dat je al een hand te zien krijgt :p Koest Patat! Koest!

Ilse 08:54
afbeelding van Ilse

Leuk idee om eens een vrouw aan het woord te laten, en big up to Charlotte!
Ik zou hier misschien zelfs een maandelijkse rubriek van maken... En als er mensen zijn die wat liggen whinen over simplistische vrouwelijke indrukken (waarvoor dank, eindelijk een autoverslag waarvan ik elke letter begreep ;)), kunnen jullie het model een vrouwelijke en een mannelijke analyse geven?

Adriaan 07:31
afbeelding van Adriaan

Ik vind het ook wel leuk om een vrouw aan het woord te hebben, schuif van mij part eens een Ferrari onder Charlotte, of een andere vrouw, haar poep, en je gaat grofweg dezelfde review krijgen als van een man, maar met de nuance's op andere dingen. En dat maakt het hem net leuker, en ook realistischer :)
Als ik vroeger, in den tijd dat ik op het werk nog eens een dikke bak mee naar huis mocht nemen voor het weekend, thuis kwam met pakweg een z4m, was ik compleet enthousiast van de power. Hoe zou je zelf zijn, maar dat maakte niet zoveel indruk op mijn vrouw, zij komt dan af dat de koffer niet groot genoeg is, en je toch wel heel laag zit. Allemaal voordelen in mijn kinderlijke mind, maar realistisch gezien heeft ze wel gelijk :p

Ik ben voor meer vrouwen in de autojournalistiek! (Mannen, geen kritiek, jullie doen ook een pracht job hoor!)

Techno Patat 15:04
afbeelding van Techno Patat

welke man loopt hier te wijnen? Wij verdedigen Charlotte, want autofans stelt aan een vrouw een vraag over parkeren, hoezo cliché :p?

@yves: Ik wil geen vrouw spotten, maar als je er dan toch mee pocht dat het een vrouw was die testte kan je ze zowel eens laten zien... ik ben koest hoor, grauwl

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws