Rijtest: Abarth 500 EsseEsse vs Mini Coopers S vs Mitsubishi Colt Ralliart

Een straatjoch met opvallende kleren en veel lawaai, een subtiele, stijlvolle sportman in kostuum en een nerd die zichzelf probeert te manifesteren, dat hebben we in petto voor deze triotest. Als ik nu zeg Abarth 500 EsseEsse (Belgische primeur),  MINI Cooper S en Mitsubishi Colt Ralliart begrijp je de voorgaande zin misschien iets beter.

Exterieur
Abarth is in. De marketingboys van Fiat hebben duidelijk hun huiswerk goed gemaakt, de Abarth-shop in Buga was dan ook in een mum van tijd leeggeplunderd. Over het uiterlijk van wagens praten is natuurlijk zeer subjectief, maar opvallen doe je het best in de 500. De Abarth kan uitpakken met z’n Italiaanse, sportieve maar toch retro-looks die een enorm contrast vormen met de subtiele, chique en misschien zelfs saaie styling van de Cooper S. Saai is het eerste wat bij het uiterlijk van de Mitsubishi op komt. Hij mag dan wel zwarte velgen hebben, ten opzichte van een gewone Colt zie je amper verschil. Ook op vlak van imago kan de roepnaam Ralliart niet mee met Abarth en MINI.

Interieur
Af en toe moet je toch een pauze nemen tijdens het rijden. Dan zien we het liefst het dash in de 500. Het interieur is goed afgewerkt en ziet er leuk uit. De afwerking van de MINI is van hetzelfde niveau en vanbinnen misschien nog mooier, maar de materialen zijn naar onze mening niet altijd van de kwaliteit die je verwacht van zo’n prijzige auto. 'The Party Piece' van de MINI is uiteraard zijn zitpositie, laag bij de grond en de pook perfect binnen handbereik. Over de Colt kunnen we kort zijn, Japans en zwart. Als je instapt heb je het gevoel in een kleine volumewagen te zitten. Er is dan ook een zee van ruimte in de wagen, zelfs achteraan. Het viel ons wel op dat de afwerkingskwaliteit veel beter was dan van zijn grote broer, de Lancer.

Motor
Bij alle drie vinden we kleine turbomotoren. Een 1.4T voor de Abarth, een 1.5T voor de Mitsubishi en een 1.6T voor de MINI. Ze leveren respectievelijk 160pk, 150pk en 175(163)pk. Deze motoren passen perfect bij deze kleine Hot Hatches. Ze weten ons alle drie te overtuigen, maar als we er één uitkiezen, doe ons dan maar de BMW/PSA-motor van de MINI. De turbomotor is lineair en maakt een mooie sound. Een sound die alleen door de Abarth wordt overstegen, het hoge uitlaatgeluid van de Abarth is een streling voor het oor. Abarth is dan ook van oorsprong een uitlaatspecialist.

Rijgedrag
Volgens ons het belangrijkste onderdeel van deze test. Een winnaar kiezen is moeilijk, ze hebben alle drie hun sterke en zwakke punten. De Abarth is beenhard, maar blijft daardoor ook bij behoorlijke snelheden vlak in de bochten gaan. Zijn grote nadeel is zijn vage sturing, daar hebben de MINI en de Colt het beter voor elkaar. Vooral de Colt stuurt zeer precies, zelfs met de kleine bandenmaat (ten aanzien van de concurrenten) voel je perfect de wagen aan. Het nadeel van de Colt dan weer is zijn interieur, de monovolumestijl is echt niet bevorderlijk voor de rijervaring. En dan blijft er nog de MINI over. Een ideale zithouding, een bijna zo precies stuur als de Colt en een in deze vergelijking comfortabel onderstel maakt hem qua rijgedrag de beste allrounder. Maar… je voelt het al aankomen, dat heeft zijn prijs.

Prijs
De Colt is hier de goedkoopste, je moet het dan wel zonder lederen zetels stellen. De Abarth SS kost ongeveer € 4.000 meer, maar hier heb je wel leer en grotere velgen. Deze MINI Cooper S is met zijn € 32.000 nog eens € 8.000 duurder dan de Abarth 500 EsseEsse, de dure navigatie en het mooie schuifdak compenseren dit maar half.

**Conclusie
**De MINI mag dan misschien de beste all-rounder zijn, je betaalt er letterlijk een serieuze prijs voor. Opvallen doe je ook niet meer in een MINI. Dan ben je veel beter af met de Abarth, want saai wordt hij nooit. In deze EsseEsse moet hij op rijgedrag zelfs niet veel onder doen voor de MINI. Als we dat afwegen wordt de MINI wel heel duur. De Colt is in deze vergelijking een beetje de vreemde eend in de bijt. Van zijn looks moet hij het zeker niet hebben. Hij vangt dit subliem op door veruit de meeste praktische te zijn van de test. Tel daarbij zijn gunstige prijs en stuurgevoel en compitetief pakket. Al vrees ik dat de gemiddelde Hot Hatch koper er niet aan denkt langs de Mitubishi-dealer te gaan. De Abarth 500 EsseEsse en de MINI Cooper S, daar zal het om spannen.

Tekst: Joeri Mertens en Wim Verboomen
Foto's: Thomas Anthoni

Dank aan Buga Berchem, Mini Romein en Mitsubishi Motors Belgium

Auteur: Wim
Reacties: 13 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (13)

Plaats een reactie
Olivier 13:09
afbeelding van Olivier

Goed geschreven, niet te technisch :) Foto's bon comme toujours

VonStroke 14:38
afbeelding van VonStroke

Mooie test, kzou toch voor de 500 SS gaan denk ik. Gaaf bommetje!

Tom 17:10
afbeelding van Tom

Prachtig artikel, de tweestijd tussen de mini en de fiat is moordend voor mij.

Jens 13:48
afbeelding van Jens

Mijn Abarth word binnen dit en twee weken geleverd! Kijk er al naar uit!

TechnoPatat 17:17
afbeelding van TechnoPatat

ik zou voor de colt gaan alleen al omdat je er wss een gti mee onderuitsleurt :p! en dat verwachten ze nooit van een coltje, miss nog van een evo, maar een colt is zo een grotestadsachtig boodschappenwagentje, maar dan wel met genoeg pk om leuk te worden :p!

Little Viper 14:49
afbeelding van Little Viper

Een abarth is mooi & exclusief.

Maar té duur.
0 euro korting krijg je...

Met ietwat getunede atmospherishce benzine win je zo van een abarth :-)

dreamcience mapping, inox cat-back, bmc inductie kit

http://www.youtube.com/watch?v=Sfkyo7fRSBc

esseesser 23:29
afbeelding van esseesser

kan er van meespreken, de abarth is echt wel speciaal. als ik hem op een drukke plek parkeer, wordt hij veel gefotografeerd. ik denk dat een mini die uitstraling al enkele jaren geleden heeft verloren.

Pieter Aertgeerts 15:06
afbeelding van Pieter Aertgeerts

De Mini is ze niet verloren. Er rijden er gewoon te veel van rond.

ronald 21:51
afbeelding van ronald

De colt blijft wel altijd heel! haha

Anonieme gebruiker 15:32
afbeelding van Anonieme gebruiker

Heb een abarth zalig is dit.
Heb g-tech stage 4 duur maar laat de porsches en de m3tjes poepje ruiken.

Kris 09:00
afbeelding van Kris

Men vorige Colt GTI had 240.000 Km op de teller zonder abnormale kosten. Op tijd een onderhoud en een wasbeurt en rijden maar. Ik vrees dat de onderhoudskosten van de Fiat en de Mini van een andere aard zullen zijn. Alleen al de uurlonen in de BMW garage's.... en aan een Fiat is er altijd wel iets aan, ik spreek van ondervinding. Om die eenvoudige reden heb ik 3 weken geleden men nieuwe Colt Ralliart afgehaald.

Chuwie 02:19
afbeelding van Chuwie

De 3-deurs colt had hier beter tot zijn recht gekomen. Abarth is 3 deurs mini is 3 deurs en colt 5 deurs???
Er zijn redelijk grote cosmetisch verschillen in de 3 en 5 deur. Vind ik.

Joeri 08:27
afbeelding van Joeri

@chuwie: we doen ons best maar we kunnen nu eenmaal niet kiezen welke wagens de invoerders opnemen in het perspark

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws