Rijtest: Jaguar XJ 3.0 Diesel

rijtest jaguar XJ 3.0 liter diesel

Compleet over thé top eigenlijk zo'n XJ met 5.0 liter V8 en supercharger tussen de cilinderbanken. Het mag dan best vooruit gaan (understatement?), het blijft een contradictie om op hoog niveau comfort met sportiviteit te verenigen. Jaguar biedt ook een briljante diesel aan in de XJ, en met 275 pk en 600 Nm koppel is dat alles behalve behelpen. Zo mochten we ondervinden tijdens een krachtige driedaagse kennismaking.

Het blijft een indrukwekkend zicht om de XJ van op afstand te aanschouwen, zo in het ochtendlicht. Lang, rank en slank. Tegelijk is er voldoende 'muscle' op de juiste plaatsen om zich te meten met de competitie. Het jonge proefexemplaar heeft nog geen 4000 kilometer gelopen, en dat is ook aan het metallic Indigo blauw te zien dat er nog ongemeen strak uitziet. Net zoals bij bvb de Lancia Delta is het van cruciaal belang om weloverwogen keuzes te maken wat betreft kleuren en interieurmaterialen. Wie de juiste snaar weet te raken mag zich opmaken voor een visueel spektakel, zowel binnenin als buiten. De lange versie van de XJ is een van de weinige in zijn soort die er ondanks zijn extra centimeters minstens zo goed uitziet als de korte(re) variant. Dat is te danken aan het feit dat beide modelvarianten van met af aan naast elkaar ontworpen zijn. Daardoor zijn de proporties en rij-eigenschappen min of meer in tact gebleven. En die rij-eigenschappen zijn nog steeds spectaculair te noemen.

rijtest jaguar XJ 3.0 liter diesel

De XJ voelt zelden zo groot aan als hij in werkelijkheid is, en is dankzij het optimaal gebruik van aluminium en de bijhorende constructie, ongeveer 200 kg lichter dan de concurrentie. Het monsterkoppel van 600 Nm afkomstig van de dubbel compressorgeladen V6 krachtcentrale zit de limo als gegoten en volstaat voor een aangename rij-ervaring. De automaat zorgt ervoor dat je constant in de juiste versnelling zit en pedaalreacties quasi direct zijn. De combinatie van motor, versnellingsbak, stuurinrichting en het relatief laag gewicht doen wonderen, en vaak betrap je je er zelf op dat de gereden snelheden hoger liggen dan dat je initieel voor ogen had. Het gaat allemaal heel erg makkelijk en dat is een groot compliment. Ook bochten verteert de auto met groot gemak, en hoewel het stuurgevoel misschien nét dat tikkeltje te licht is, is het verder voorbeeldig. Achter het stuur is waar je je bevinden wilt in de XJ. En dat het daarom geen V8 Supersport hoeft te zijn is een kleine opluchting. Sterker, deze 3.0d draagt misschien wel de voorkeur. Niet alleen is het rijcomfort beter -onder meer door de kleinere 19 duims velgen -, ook is dit compromis tussen sportiviteit en comfort gewoon homogener, tegen een fractie van de prijs. Extra trillingen zijn er nauwelijks en de dieselmotor uit de XF-S doet zijn werk quasi fluisterstil, al leek de afstelling ervan mij iets minder sportief te zijn. Misschien wel een bewuste zet.

rijtest jaguar XJ 3.0 liter diesel

Bewust was ook de keuze voor een complete set digitale tellers in het dashboard van de Xperimental Jaguar. Misschien wel een logische zet in een tijdperk dat gedomineerd wordt door LCD, plasma, AnoLED en andere Retina-displays, maar ik blijf er een wrang gevoel bij hebben. Of het nu ligt aan de tellers die eerder matig zijn vormgegeven of schaduwweergaves die voor verbetering vatbaar zijn, ik heb er het raden naar. Wat ik wel weet is dat een partij analoge tellers, zoals die uit de XF (met die zintuigprikkelende ijsblauwe verlichting) de XJ beter hadden gestaan. De extra functionaliteit is eerder beperkt (enkel handige navigatie-aanwijzingen verschijnen), het doet mijns inziens zelfs afbreuk aan het verder sublieme interieur. De afwerking is eindelijk op niveau (de gereden V8 Supersport was een pré-productiemodel) en het is gewoon een aangename plek om te vertoeven. De XJ mag dan wel de (dure en optionele) spielerei van de Duitsers missen, de unieke ervaring die je ervoor in de plaats terugkrijgt maakt voldoende goed. Niet dat het de Jag aan technisch vernuft ontbreekt, integendeel. Zaken zoals het dual-display (waardoor bestuurder en passagier desgewenst verschillende zaken kunnen zien) zijn gewoon handig en bovendien goed uitgewerkt.

rijtest jaguar XJ 3.0 liter diesel
rijtest jaguar XJ 3.0 liter diesel

Het feit dat Jaguar besloten heeft om het roer met de nieuwe XJ volledig om te gooien, kan enkel toegejuicht worden. Het acroniem is terug op zijn plaats en de roofkat kan de toekomst opnieuw zonnig tegemoet zien. Nu nog hopen dat een groot deel van de gefortuneerde kopers de moeite doet om eens langs te gaan bij de Jaguar-dealer van op de hoek. Minpunten zoals het matig geïmplementeerde instrumentenscherm doen onvoldoende afbreuk aan de verder imponeerde verschijning. Zonder twijfel de meest complete, interessante en vooruitstrevende luxe-limo van zijn tijd.

rijtest jaguar XJ 3.0 liter diesel

Tekst en Foto's door Pieter Ameye (zijn laatste)
Dank aan Jaguar Belux voor de wagen

Specificaties

Motor

3.0 liter diesel V6

Vermogen

275pk

Koppel

600 Nm

Overbrenging

automatische zesbak

Aandrijving

achterwiel

Gewicht

1 813 kg

Topsnelheid

250 km/u

Prijs testwagen

€ 0.00

Prijs basismodel

€ 81 700.00

0 tot 100 km/u

6.40 sec

Gemiddeld testverbruik

0.00 L/100km

Auteur: Pieter A.
Reacties: 10 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (10)

Plaats een reactie
Vish 14:25
afbeelding van Vish

Stopt Pieter?

Bedankt voor de vele artikels/test in ieder geval !

Pieter Aertgeerts 14:45
afbeelding van Pieter Aertgeerts

Pieter Ameye is ermee gestop, ikzelf blijf.

Yvesw 15:36
afbeelding van Yvesw

Foei jongens! Met zulk een schoonheid door het gras raggen...
Verder een goed geschreven rijtest. Doe zo voort jongens!

ThV 15:53
afbeelding van ThV

prachtbak ! impressionant !

Jan Aertgeerts 18:30
afbeelding van Jan Aertgeerts

Knappe foto's en proper artikel!

TdM 20:32
afbeelding van TdM

Jeah driften met de XJ in het gras ;)

Tom Daem 12:08
afbeelding van Tom Daem

Waarom stopt Pieter ermee?

Pieter Aertgeerts 22:39
afbeelding van Pieter Aertgeerts

Om professionele redenen is hij overgestapt naar een ander auto-magazine (eveneens online).

Jaggy Fan and Owner 07:35
afbeelding van Jaggy Fan and Owner

"Extra trillingen zijn er nauwelijks en de dieselmotor uit de XF-S doet zijn werk quasi fluisterstil, al leek de afstelling ervan mij iets minder sportief te zijn".
Dat is inderdaad zo met de nieuwe ZF 8 traps automaat.
De XF-S is een pak aggresiever en snediger, zeker in de Dynamic Mode gecombineerd met manueel schakelen. Het diepe gebrom bij accelereren doet nooit vermoeden dat je hier met een diesel te maken hebt (ook niet in de XJ)...een prachtige motor!

N.Snijders 18:10
afbeelding van N.Snijders

Ben de zeer tevreden eigenaar van een XJ 3.0 D Supersport. Een elegante super machine en een feest om in te rijden. Een prachtige combinatie van schoonheid en sportiviteit.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws