Hoe "potent" is de Yaris T Sport? - Project TS

Altijd al willen weten hoe snel een Yaris T Sport is? Nou, op de redactie ook niet. Maar desalniettemin schuif ik deze video naar voor. Waarin ik op zoek ga naar het gewicht, aantal pk's en de 0 naar 100 tijd van mijn T Sport. Een Lambo in vermomming, of eerder een Lada op kolen?

Laatst gepubliceerd

Reacties (7)

Plaats een reactie
Techno Patat 14:47
afbeelding van Techno Patat

Moest je de 0-100 sprint doen tot aan de red line zou je misschien zelfs niet meer naar 3e moeten schakelen en serieus wat tijd winnen :D! Dat kan scherper Yves, hop opnieuw in die Yaris kruipen!

140kg gewicht er af is wél netjes daarentegen. Net als de pk’s die nog allemaal gaan lopen zijn. De paardestal heeft een stevig slot bij toyota!

Yvesw 15:36
afbeelding van Yvesw

Techno: Blok piekt op 5.5K dus ik heb me daar op gefocust. Daarnaast kwam 'ie net van twee weken stilstaan bij een importeur dus ik had enige mechanische sympathie. Zowel voor blok als aandrijflijn. Ik gok dat 8,6 sec er in moet zitten. Al draait het daar uiteraard niet om bij deze Yaris :-p

Techno Patat 03:16
afbeelding van Techno Patat

Je moet altijd rond uw piekvermogen werken hé, dus een beetje erboven gaan en een beetje eronder blijven bij de volgende versnelling :D! De mechanische sympathie kan ik daarentegen wel begrijpen, auto’s hebben soms iets meer liefde nodig dan een streelke over het dashbord :).

Maar kom dat maakt het eigenlijk niet bij de Yaris, hij is al sneller dan ik dacht eerlijk gezegd en ik ben er zeker van dat het zelfs nog sneller aanvoelt :D!

4g63 15:18
afbeelding van 4g63

Mooie sprinttijd voor 't kleintje, '98 tanken bij esso geeft m een duwtje extra, vooral bij hogere toerentallen en goed losrijden kan mss nog beetje van de tijd afhalen.

Carlos 17:15
afbeelding van Carlos

Hehe zalig. Alleen was de lens waarmee je de video gemaakt hebt ook een tijdje op de plank blijven liggen? :-p.

Lelievre Kenny 19:14
afbeelding van Lelievre Kenny

Zie ik op het einde een armpje uit het raam? #Johnny

JanMijnBotte 11:41
afbeelding van JanMijnBotte

Dit filmpje is mij ontgaan blijkbaar :D
106pk is inderdaad geweldig na al die jaren.
Maar hoe was de vermogen curve? VVT is wel iets dat onderhoud/vervanging kan gebruiken na die jaren. Indien je dat niet doet kan het zijn dat die vast komt te zitten en alleen boven of middengebied vermogen heeft.
Dat acceleratie filmpje kan inderdaad beter, gaat tijdens de sprint het VSC lampje aan?
Als je volgend jaar je Yaris wilt vergelijken met een volledige standaard TS hoor ik het wel :-)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws