Nissan Leaf is 51 procent batterij kwijt na 108.000 kilometer

Af en toe hoor je wel eens waaien dat de batterij van een EV het hooguit 5 jaar uithoudt. Er zijn ondertussen al genoeg Tesla-taxi’s die vrolijk 500.000 kilometer of meer uitzingen op hun eerste batterij en zo het tegendeel bewijzen, maar toch zijn de geruchten over de beperkte levensduur niet uit de lucht gegrepen. De eerste bouwjaren van de Nissan Leaf bijvoorbeeld lijken te kampen met een beperkte houdbaarheidsdatum. De minder vooruitstrevende opbouw van het accupakket in combinatie met de afwezigheid van een actieve koeling voor de kwetsbare lithium-ioncellen maakt dat de eerste Leafs bijzonder gevoelig waren voor degradatie.

Zoals dit exemplaar uit Californië, dat na slechts 108.000 kilometer 51 procent of bijna even veel kilometers van zijn rijbereik is verloren. Naar de precieze oorzaak van die ernstige aftakeling is het uiteraard gissen – de eigenaar kocht de auto derdehands – maar het soms hete Californische klimaat kan veel schade berokkenen aan een batterij zonder koeling. Een andere mogelijkheid is dat de auto vaak lang heeft stilgestaan met een volledig opgeladen batterij, waardoor de cellen zijn gaan degraderen. De maker van het filmpje probeert zelf een theorie op te bouwen via de app Leaf Spy – nerdalarm! – maar komt ook niet tot een sluitende conclusie. De huidige generatie EV’s is uiteraard veel beter beschermt tegen dit soort betrouwbaarheidsproblemen, maar wie in de markt zou zijn voor een tweedehands Leaf, kijkt toch maar beter even na hoe het met de opslagcapaciteit van de batterij zit.

Laatst gepubliceerd

Reacties (9)

Plaats een reactie
andre123 18:03
afbeelding van andre123

en daarvoor ben je dan beter af met een huursysteem

tomtom 22:08
afbeelding van tomtom

Niet per se, toch niet met de huidige technologie waarbij bescherming van batterijen beter geregeld is en ze dus veel langer meegaan dan die pioniersmodellen.

Waarvoor leasing van batterijen wél goed is, is voor de gemoedsrust van mensen: ze gaan niet ooit ineens een rekening van €8k krijgen omdat hun batterijpakket moet worden vervangen. Ondertussen zijn ze wel meer dan dat bedrag aan het afbetalen, dus het valt te bezien wie dan de slimmerik is.

Wat trouwens in het voordeel speelt van die Teslas is het volgende: net omdát het batterijpakket zo'n gigantische capaciteit bezit, kan een Tesla met veel minder laadcycli een bepaalde grens (bv. 100, 200 of 500Mm - ja megameter) overschrijden zonder noemenswaardige sleet op zijn batterijen te hebben.

Capaciteit speelt dus niet alleen een rol in range en range anxiety, maar zal dus ook een hoger totaal aantal gereden kilometers mogelijk maken vooraleer het maximaal aantal laadcycli wordt bereikt waarbij hoogstwaarschijnlijk noemenswaardige sleet op de batterijen raakt.

Hetzelfde met mijn telefoon: omdat mijn telefoon makkelijk 2 tot 3 dagen meegaat, hoef ik maar ~150 keer per jaar op te laden ipv 365 keer, waardoor mijn GSM pas na 2,5 jaar aan dezelfde hoeveelheid laadcycli zit als die met een zwakkere batterij.

andre123 09:03
afbeelding van andre123

jij hebt duidelijk geen electrische wagen......
een gigantische batterij is ook een gigantische aankoopprijs.
voor die 8000 die jij aanhaalt kan ik 8 jaar huren,en moet ik het bedrag niet voorschieten of afbetalen.

tomtom 23:10
afbeelding van tomtom

Awel, die 8 jaar vooraleer break-even is natuurlijk betwistbaar en verschillend per model. Jij rijdt waarschijnlijk met een Renault Zoe, juist? Op welk jaar staat het break-even punt bij de Nissan Leaf? De Tesla Model S? De Hyundai Ioniq EV?

Nee, ik heb inderdaad geen EV, maar ik meende gelezen te hebben dat het huren van een batterijpack voornamelijk is om de bange mensen over de streep te trekken, mensen die bang zijn voor de beperkte houdbaarheid van een batterijpack. Het kan zijn dat die mening fout of onvolledig is, dat moet ik zelf verder uitzoeken. Maar bedankt om mij erop te wijzen dat die mening inderdaad fout of voorbijgestreefd kan zijn, bijleren en kennis opdoen is nog altijd de beste manier om vooruitgang te maken in alles.

andre123 08:22
afbeelding van andre123

awel,en ik ben blij dat er tenminste ene is die de moeite doet om het uit te zoeken.
over welke wagen het gaat is niet zo belangrijk,het gaat om mijn persoonlijke ervaring,
bange mens?haha nee,ik neem heus wel eens risico's,maar safe spelen is soms een pluspunt.en 8000 meer of minder op tafel leggen ook.voor u is 8000e mss een peulschil,voor mij is dat veel geld.
ik ben ook maar gewone werkmens die zijn wagen zelf moet betalen,ik heb geen tesla geld...
vandaar dat ik regelmatig mijn gedacht zeg op al diegenen die hier wat komen lullen zonder enige ervaring(puur horen zeggen van........)
er zijn(relatief) betaalbare alternatieven,ok te weinig,maar je moet ze WILLEN zien.

Jos D. 17:13
afbeelding van Jos D.

En hebben we ook zo'n cijfers van een Tesla ?
Zo'n cijfer is absoluut nietszeggend als je geen vergelijkingsbasis hebt.

Bert Troubleyn 10:56
afbeelding van Bert Troubleyn

Die cijfers bestaan, ja. De meeste Tesla's met veel kilometers (van taxibedrijven) hebben na 300.000 kilometer nog 90 procent van hun oorspronkelijke batterijcapaciteit en na 800.000 kilometer nog 80 procent.

Zie ook dit artikel: https://www.thestreet.com/technology/tesla-battery-degradation-14575199

Martijn 13:20
afbeelding van Martijn

Lekker tendentieus stukje, weer. Alsof ALLE Leafs standaard dit verlies hebben. Het geeft de haters enkel weer een extra excuus om nog tien jaar langer te blijven dieselen.

4g63 17:28
afbeelding van 4g63

Excuus; mss als dit een alleenstaand geval is, doch dat is het niet, en niet alleen bij nissan, sommige batterijen bij andere merken hebben dit ook. Vergelijk het met een vloot heftrucks als je wil, zit altijd wel een batterij tussen die na 2 a 3 tal jaar kapotgaat. Dan kan je huren idd, moe 1 keer per 3 weken tanken, komt dus ongeveer qua huurprijs ed overeen, nu de aankoopprijs nog en k word een elektrische autofan.
Maar zo'n klein gebakje voor 20d euro? Denk het ni ze, kan en gaat nog af dus nog wat afwachten.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws