Wat moet ik kopen na mijn diesel?

Nu de diesel verketterd is en bijna heel België vorig jaar aan de benzine ging is het tijd om ook eens de spotlight te zetten op alle andere aandrijvingen die je in de auto kan krijgen. Maar liefst 10 kan je er tegenwoordig vinden! Enkel diesel, benzine en EV op de markt? Denk opnieuw...

Laatst gepubliceerd

Reacties (17)

Plaats een reactie
suskewiet 13:45
afbeelding van suskewiet

de onrechtstreeks-door-bruinkool-aangedreven auto ?

4g63 14:57
afbeelding van 4g63

Voor de zottigheid ipv nieuwe terug een oude underdog, toyota corolla ts compressor, haal je halve ikea mee buiten, hele familie kan er zonder brokken mee rijden en ik heb terug een vinnig ding zonder om de 5 dagen te gaan tanken.
En ze hebben geen problemen met hun start-stop systeem. ;)

Jos D. 16:57
afbeelding van Jos D.

Geen vermelding van LPG ?

Yvesw 17:03
afbeelding van Yvesw

Het had een eervolle vermelding kunnen worden maar het lijkt er op dat automerken officieel de rug naar LPG hebben gekeerd. Enkel de Opel Mokka X kan je af-fabriek nog met LPG verkrijgen. Had ook nog gekund; biodiesel (frituurolie). Maar je begrijpt dat als we daar aan beginnen we een heel nieuw vat van aandrijvingen open trekken. ;-)

LPG is voor nieuwe autokopers vaak niet interessant wegens installatieprijs en vraagtekens omtrent garantie bij de automerken. Maar bij deze inderdaad; LPG bestaat ook.

andre123 17:42
afbeelding van andre123

in de beginjaren was lpg vaak problematisch in verband met verbrande kleppen,slechte installatie
.
toch heb ik in totaal een 500000km gebold met lpg zonder problemen,tot er wegens verantwoordelijkheidswissel in het bedrijf beslist werd om over te stappen op diesel,of ze daarmee voordeel deden durf ik betwijfelen(hogere aankoopprijs,duurdere brandstof)

Jelledr 18:02
afbeelding van Jelledr

Kerosine! ;-)

Waarom niet meer inzetten op waterstof???? Dat zou de toekomst moeten zijn i.p.v. die elektrische bullshit.

andre123 18:16
afbeelding van andre123

kerosine om uwen diesel in de fik te steken?lol

4g63 18:38
afbeelding van 4g63

Waar kerosine? Direct uitkijken naar een w124, 3liter V6 4 matic turbo, goh man, als k daar overal nog mee binnen zou mogen, schijnt een stuk properder dan diesel dus het zou kunnen.
Maar ja, jaren 90 da's euro 1 hé, hoe onlogisch ook.

Markske 18:43
afbeelding van Markske

Waterstof, ueh nog steeds voor 90% gemaakt uit aardgas, hoe zit moet ge zijn om er nog een hoop tussenstappen internet bouwen?
En CNG is aan de pomp t laatste jaar 15% duurder geworden! Terwijl de melkkoe van taksen en accijnzen nog niet gepasseerd is.

XC 70 19:40
afbeelding van XC 70

terug een diesel natuurlijk , want nu is er een heksenjacht bezig op de diesel . elektrisch rijden is niet de toekomst , er is nu al niet genoeg elektriciteit in ons land en wat met de afgedankte batterijen

Jelledr 20:17
afbeelding van Jelledr

Bwa hier liggen wat overschotten van bomen en veel snoeiafval. Zou goed branden met die kerosine.

Nee snap niet waarop ze niet meer inzetten op waterstof i.p.v. batterijen. Ahja. Laat het aan de experts over. Ik ken er niets van. ;-)

Mijn volgende zal sowieso nog altijd benzine of diesel zijn. Veel te duur voor mensen die geen wagen kunnen inbrengen of een firmawagen hebben.

Jurgen Verheyen 05:44
afbeelding van Jurgen Verheyen

Mensen lief toch STOP toch eens met de diesel af te breken,de moderne diesels die votdoen aan de euro 6d TEMP norm zijn properder dan benzine motoren en veel beter voor het klimaat. Die heksenjacht moet echt stoppen, de elektrische wagen staat bijlange nog niet op zijn punt en ten 2de als iedereen een elektrische wagen zou kopen dan hebben we hier ook een shut down maar dan voor het elektrisch netwerk, denk daar maar is over na.

andre123 09:44
afbeelding van andre123

wanneer de diesel lovers willen dat de heksenjacht stopt zullen ze toch eerst eens moeten leren om alle kritiek op anderen te laten varen.
vooral op het electrische verhaal zitten ze konstant te vitten,terwijl 90% alleen maar baseert op "van horen zeggen " en nog nooit de moeite gedaan hebben eens een serieuze vergelijking te maken,laat staan er ooit mee gereden te hebben.
ik heb al lpg benzine diesel electrisch gereden.
als jij zegt dat electrisch nog niet op punt staat,ben je een van diegenen die er geen barst van weten. dus stop eerst zelf met die onozele kritiek.
binnen 20 jaar schaam je je over wat je nu uitbazuint.

andre123 09:47
afbeelding van andre123

anderen worden aanvallen ook wel eens beu

Jelledr 10:27
afbeelding van Jelledr

T is duidelijk he.. eerst ons massaal diesel laten kopen met eco kortingen enzo. Daarna diesel volledig ontraden om ons op benzine te laten overschakelen.

Dus we kennen de volgende stap. Er zal een jacht komen op benzine voertuigen. Eigenlijk alle brandstofmotoren.

Uiteindelijke doel zal zijn om autorijden volledig te ontraden en ons zoveel mogelijk leeg te pluimen door het extreem duur te maken. Maar niet duur genoeg dat er toch genoeg de auto blijven gebruiken en dus zo enorm veel inkomsten binnenkomen. M.a.w: We worden terug maar eens massaal belogen en leeggezogen.

Een mooi begin zou zijn om de volgende verkiezingen massaal te boycotten door (waar het nog kan) ongeldig te stemmen ofwel door niet te gaan stemmen.

Alleen zo geven we een duidelijk signaal. Als we blijven voortdoen zoals nu verandert er niets, ofwel alleen nadelig voor ons. Ze geven ons een vals gevoel van democratie door te stellen: “ja, je hebt er voor gestemd he...”

Zolang wij ons laten doen krijgen de machtshebbers alle vrijheden om te doen met ons wat ze willen.

Probleem is: krijg het aan iedereen maar eens uitgelegd om massaal niet te gaan stemmen. De meeste geloven echt nog in dit spelletje van ons zogezegd vrijheid van keuze te geven.

Komaan, met alles wat er de laatste jaren gebeurd is en welke info er naar buiten is gekomen, dan is het toch duidelijk dat we door hun bedrogen worden.
Stop met mainstream media te geloven en doe de ogen open. Leer terug voor jezelf te denken i.p.v. ons te laten hersenspoelen.

Doe het niet voor u zelf maar ook voor de kinderen. Zij zullen leven in een gevangenis waarin het lijkt of ze vrij zijn maar in werkelijkheid gevangen zijn.

andre123 12:30
afbeelding van andre123

en dat alles omdat diesel afgeraden wordt?
ik denk dat er belangrijker problemen zijn

Jelledr 17:06
afbeelding van Jelledr

Dit is maar het topje van de ijsberg. Maar niets doen is waarschijnlijk wel een oplossing? Hoe lang duurt dat vuil spel al?

Massaal importeren maar wel wapens verkopen en olie kopen.

Massaal de massa bedriegen, maar zogezegd alles in het voordeel van de massa.

Wapen industrie, farma en banken bepalen alles. Politiekers zijn hun loopjongens. Ons leven is een bedrijf op zich geworden. Alles moet opleveren, niets mag nog maar moet. Kun je niet mee dan zetten ze je bij het groot vuil.

Alleen daarom al ga ik niet meer stemmen. Genoeg belogen en leegezogen geweest door die mannen.

Back on topic. Rij je veel, koop dan terug een diesel. Doe je minder km’s koop dan benzine of hybride.

Kun je voordeel halen (bedrijven etc) uit elektrische wagens. Koop dat dan.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws