Bentley Bentayga Apex Edition is meest dynamische versie ooit (2024)

Bentey Bentayga Apex Edition

Bentley verlegt de grenzen van zijn Bentayga verder met de lancering van de Apex Edition, een tot 20 stuks beperkte serie gecreëerd door de Mulliner Bespoke-divisie. Deze special edition mikt niet zozeer op luxe of comfort, maar wel op prestaties... Jawel: in een loodzware SUV!

De Bentley Bentayga S is op zich al een auto met attitude. Als je daarin over straat rijdt, val je op. Alsof die versie nog niet genoeg was, doen ze er bij Bentley nu nog een schepje bovenop met de Apex Edition. Die belooft de meest dynamische versie ooit van de SUV te worden.

Minder gewicht

Het kloppende hart van de Bentayga Apex Edition is Bentley's 4.0-liter V8-benzinemotor met twin-scrollturbo, goed voor maar liefst 550 pk en 770 Nm aan koppel. Die cijfers neemt hij dus over van de Bentayga S, het sportieve vlaggenschip van Bentley's SUV-line-up. Wat de Apex Edition echter onderscheidt, is zijn verbeterde behendigheid. De 22-inch Mulliner-velgen uit koolstofvezel en keramische remmen kronen hem tot de meest dynamische Bentayga tot nu toe. Daarnaast verminderen die carbonwielen ook de ongeveerde massa met 24 kilogram en de remmen doen hetzelfde, met een gewichtsbesparing van meer dan 20 kilogram in vergelijking met stalen remschijven. Het resultaat: een 0-naar-100-tijd van 4,4 seconden — jawel: toch wel een volle tiende minder dan de reguliere Bentayga S...

Bentey Bentayga Apex Edition 2024

De looks van de Apex Edition wordt dan weer benadrukt door zes unieke specificaties samengesteld door het deskundige designteam van Mulliner. Die kunnen eigenaars matchen met hun Continental GT Le Mans Edition... Want dat zijn de enige klanten waar Bentley deze Bentayga Apex Edition aan aanbiedt. De productie blijft dan ook beperkt tot slechts 20 stuks wereldwijd. Klanten die het geluk hebben om een uitnodiging in de bus te krijgen, worden uitgenodigd om een op maat gemaakt co-creatieproces aan te gaan met de designers bij Bentley.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws