Open deur: sportwagenbouwer Lotus noteert hallucinante inschrijvingscijfers in België

Lotus verkoop belgie auto eletre

Het Britse Lotus is onder Chinese Geely-vlag gestart aan een heus modellenoffensief. Dat blijkt ook uit de Belgische inschrijvingscijfers van september 2023. Lotus noteert een stijging van maar liefst 460% tegenover september vorig jaar. Met dank aan elektro-SUV Eletre uiteraard.

Lotus een nichefabrikant van kleine lichtgewicht sportwagens? Het tij kan de komende jaren misschien wel eens keren. Want moederbedrijf Geely wil Lotus en Zeekr helemaal bovenaan de rangorde zetten in de merkenline-up. Nog boven Volvo, Polestar, smart en Lynk&Co. Daardoor moet de verkoop fors omhoog. In het geval van de Lotus lijkt die frisse wind al ingezet, ook in België.

Sterke stijging! Maar...

De cijfers van sectorfederatie Febiac voor september 2023 zijn dan ook tekenend. Want Lotus is nog maar nét gestart met de uitrol van de Eletre in België, of de procenten vliegen al om de oren. Tegenover september vorig jaar (2022) noteert Lotus een stijging van maar liefst 460% qua inschrijvingen in ons land! Straffer nog; vorige maand werden er ei zo na evenveel Lotussen (Loti?) ingeschreven als in geheel 2022.

Lotus verkoop belgie auto eletre

Loop echter nog niet té hard van stapel, want in bare cijfers blijft het allemaal relatief. Zo werden er vorige maand 28 auto's van Lotus ingeschreven, waardoor het totaal op 77 stuks voor dit jaar komt. Om dat in perspectief te brengen; de teller van BMW staat momenteel op 38.581 stuks, die van Tesla op 12.065 eenheden en zelfs Bentley wist dit jaar al meer nieuwe auto's in te schrijven in België met 90 (!) luxesloepen.

Anderzijds; blijven de Eletre's de komende maanden binnenrollen dat het een lieve lust is, dan kan Lotus tegen het einde van het jaar wel eens groter zijn dan Ferrari of Subaru in ons Belgenland. En dat allemaal door de verkoop van een elektrische SUV. Wie had dat gedacht...

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws