BePa 09:54
Portrait de BePa

Nadat ik 24 jaar geleden mijn rijbewijs haalde en met een auto de weg op ging, heb ik godzijdank mijn schade kunnen beperken tot het rammen van 1 brievenbus... (ga ik zo houden). Het rijtje 'bijna-ongelukken' wordt in de loop der jaren wel langer en langer... Soms omdat ik zelf iemand, meestal fietsers, niet zag aangekomen (combinatie donker en regen bv.), soms omdat de andere onverantwoord de baan op komt... niemand is perfect overigens.
Ik geloof er wel in dat een rustige, defensieve rijstijl in combinatie met jaren ervaring er toe geleid heeft dat de bijna-ongelukken geen echte ongelukken werden. Dat wat de praktijk betreft.
Mijn theoretische kennis kan zeker een flinke update gebruiken, de evoluerende wetgeving is niet blijven stilstaan. Een verplichte theorieles om de 5 of 10 jaar zijn zeker een goed idee. Of daar absoluut een examen bij moet ? Niet absoluut nodig, denk ik. Ik denk hierbij aan 2 formules: Een verplichte theorieles in een leslokaal met een bekwame, enthousiaste lesgever (zonder examen), of als alternatief: Een online-les via internet, gecombineerd met een verplicht online-examen. Door beide formules als gelijkwaardig aan te bieden (of afhankelijk van de leeftijd), kan je de kostprijs en logistiek goedkoop houden (online), maar verplicht je ouderen niet om het computer-gewijs te doen (ik zie mijn ouders van in de 70 wel een les gaan volgen, maar niet achter een PC kruipen).

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités