Officieel: Porsche Cayenne S Diesel

De tijd dat Porsche geen diesel wilde maken ligt ver achter ons. Vandaag stellen ze hun tweede diesel in de Cayenne voor. Die is heel wat krachtiger dan de eerste en krijgt de toevoeging 'S' mee.

Porsche gaat voor de Cayenne S Diesel opnieuw leentjebuur spelen bij Audi. Ditmaal zagen ze de 4.2 V8 in de rekken staan, bij Porsche krijgt die 382 pk en 850 Nm mee. Dat is ruim voldoende en jaagt je in slechts 5,7 seconden van 0 naar 100 km/u. De topsnelheid van deze superdieselPorsche ligt op 252 km/u, terwijl hij volgens de consructeur zelf slechts 8,3 l/100 km vebruikt (218 g/km CO2). Dat haalt hij, omdat hij is uitgerust met een start/stop-systeem. Porsche biedt verder nog het Torque Vectoring systeem aan, wat de wagen nog wat meer dynamisch moet maken.

Uiterlijk heeft de Cayenne S Diesel meer gemeen met de benzine-V8 dan met de diesel-V6. Achteraan zie je dan ook enkel het Cayenne S logo, de dieselvermelding vind je enkel terug op de zijkant van de wagen. De wagen wordt gepresenteerd op het salon van Parijs en zal begin volgend jaar bij de Porsche-verdeler staan. De Duitse prijs bedraagt alvast 77.684 euro, inclusief 19 procent taksen.

Derniers articles publiés

Commentaires (4)

Laisser un commentaire
een autofan 11:07
Portrait de een autofan

Had eerder de motor uit de Audi SQ5 verwacht eerlijk gezegd. Deze V8 diesel is toch ook niet meer van de jongste. Maar bon blijkbaar is er toch nog een (chinees) publiek voor dit soort motor.

Yvesw 11:27
Portrait de Yvesw

Toen ik het aantal paarden zag dacht ik nog "meh", maar dan dat koppel!! achthonderdvijftig newtonmeter aan trekkracht... De ultieme caravansleper?

Techno Patat 18:04
Portrait de Techno Patat

En de volgende stap: een cayenne turbo met de V12 tdi en dan nog een cayenne gts diesel met het blok uit de sQ5!

Nee zonder gezwans: leuk van Porsche dat ze het doen, maar een echte meerwaarde zie ik er niet voor in! Bmw en mercedes maken al lang geen V8 diesels voor een reden, een deftige V6 is een veel beter alternatief ( zoals 'een autofan' aanhaalt...)!

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités