Is een glazen wegdek de toekomst?

Scott Brusaw is een ingenieur uit Idaho en ziet toekomst in een nieuwe vorm van wegen. Terwijl wij hier onze putten opvullen denkt deze Amerikaan aan een glazen wegdek waarin zonnecellen werden verwerkt. Naast het enorme kostenplaatje van 3,2 miljoen euro per mijl (1,6 kilometer) worden er een pak voordelen aangehaald. Zo zou de opgeslagen energie kunnen worden gebruikt voor straatverlichting, maar ook voor huizen en industriezones te voorzien van elektriciteit.

Daarnaast zou de opgeslagen energie in de winter kunnen worden omgezet in warmte waardoor het sneeuwruimen en/of zout strooien overbodig wordt. De hoge investeringskost zou na verloop van tijd gedekt kunnen worden met de vele voordelen die het met zich meebrengt.

Het concept wordt momenteel gesteund door General Electric, al is een concreet voorstel nog verre van klaar. Scott Brusaw roept daarom alle glasfabrikanten op om een materiaal te ontwikkelen dat kan dienen voor zijn project.

Via Autoblog.com

Derniers articles publiés

Commentaires (6)

Laisser un commentaire
Techno Patat 16:02
Portrait de Techno Patat

en wat als die wegen vuil worden door roet en rubber van de banden?

en same grip as asphalt? als je op glas begint te glijden ben je het toch helemaal kwijt denk ik dan... op asfalt is het oppervlak grovver en heb je meer 'grip' als je glijdt...

geen slecht concept, maar ik denk niet dat het echt productierijp wordt!

en nog eventjes volledig off topic, maar een tijdje geleden hebben we hier met een paar geklaagd dat we onze discussies moeilijk konden doorzetten door het verdwijnen van de 'opvolgen' knop, waar je zag waar er nieuwe reacties waren en waar niet! komt die knop nu eigenlijk nog terug?

Pieter Aertgeerts 17:09
Portrait de Pieter Aertgeerts

@ Techno Patat, we hebben woensdag een vergadering met ons IT-team, dus daar zal veel besproken worden. Die opvolgknop staat op de agenda. Net als vele andere zaken om het jullie aangenamer te maken.

Techno Patat 12:01
Portrait de Techno Patat

@nathan, ik heb me nog lang ingehouden vind ik :D! ik wou het al lang eens vragen maar kwou niet de eerste zijn! nu heb ik dan toch maar de stap gezet :p!

en ik wil het niet laten rusten omdat ik enkele leuke discussies had, maar ik te lui ben om telkens zover te klikken naar vorige artikels :D! en ik onthoud ook niet bij welk artikel ik het doe, zodat ik het ook niet kan opzoeken :'(! dus, opvolgen should come back :D!

en nog eventjes On topic :p : dat ruwer glas is dan toch een soort van melkglas effect dat je krijgt, maar dan gaat er weer net minder zon door naar de zonnecellen... of miss toch effen glas en een speciale band ontwikkelen voor op dat glas?

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités