Mathieu 12:36
Portrait de Mathieu

Mijn vrouw heeft onlangs haar X1 mogen ontvangen, en wat een goede maar bemoeizuchtige auto is dat! Het eerste wat we doen is inderdaad op set drukken om die snelheidmelding af te zetten. Sorry voor de believers...
Maar haar cruise control heeft een aantal standen, en hoe irritant is dat! Ook de afstand tot je tegenligger moet je bij elke rit aanpassen, want als je op cruise control wil rijden is de afstand tijden de spits veel te groot ingesteld dat er constant wagens tussen komen, en de wagen dus hard in de rem gaat. In een andere stand gaat die CONSTANT meesturen, in elke bocht of bochtje.
Tot we helemaal in het begin een afslag naar rechts van de autostrade wilden nemen, stuurde de wagen hard terug naar links!! NA wat zoekwerk zit er blijkbaar een functie in die rechts inhalen moet onmogelijk maken.
Ik ga eerlijk zijn, en zeggen dat ik me veiliger voel in mijn eigen wagen van 5j oud waar ik alles vlot kan instellen, en waar ik een gewone cruise control heb. Die verplicht me ook om aandachtig te rijden, wat je in de overbeveiligde wagens dus niet hebt.
Ik heb ook een noodremfunctie, melding als mijn handen niet aan het stuur zijn, een dodehoekwaarschuwing, cruise control, lane assist, maar het bemoeien daarvan komt totaal niet in de buurt van mijn vrouw haar wagen! Ik kan ze ook vlot aan en af zetten zonder constant in menu's te moeten gaan en mijn arm 5 a 10 seconden te moeten strekken en kijken naar een scherm tegelijkertijd.
Ofwel geven ze me een zelfrijdende wagen, ofwel een wagen waar ik nog keuzes in kan maken, want hoewel mijn vrouw het gewoon is ondertussen, is het niets voor mij.
Dit is met zo'n wagen letterlijk van A naar B rijden zonder al teveel plezier. En ik heb het hier niet over plezier in snelheid.

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités