Impressie: Audi S8 2012

Een impressie door de jongens bij Wordcarfans van de aankomende S8, geen lek uit het Audi-kantoor dus. Met het voorstellen van de nieuwe A8 (ook met twaalfcilinder) en de bevestigde komst van een hybride variant is het vooral wachten op de S8. Wat er zich onder de kap zal afspelen is voor iedereen nog een mysterie. Men gokt op de twin turbo V10 die momenteel arbeid levert in de RS6, waar hij 600 pk sterk is.

Qua looks lijkt ons dit net iets te agressief om een standaard Audi S8 te worden. Dit is eerder de uitkomst van een tuning beurt nadien lijkt ons. De nieuwe S8 komt er aan in 2012.

Impressie Audi S8 2012

Derniers articles publiés

Commentaires (5)

Laisser un commentaire
Wim 11:26
Portrait de Wim

die velgen is mss het enige dat we gaan terugzien op de S8

Anonieme gebruiker 00:11
Portrait de Anonieme gebruiker

2012?

de nieuwe S8 is klaar voor productie en wordt gepresenteerd op het autosalon van parijs samen met de hybride 4.2 versie. dus leverbaar vanaf maart 2011... de pre-order lijst is al open voor klanten, zij het enkel voor de gelukkigen die ook een top model van de vorige versie hebben.

Over de motor zelf gaf de dealer weinig prijs, maar het wordt waarschijnlijk niet de 5.0 maar eerder een 4.2 met een dubbele turbo en minimum 550 pk, omdat audi bezig is met een "downsizing/efficiancy" programma op al hun modellen.

De dealer beschikt enkel over teaser info om klanten warm te maken, maar sprak wel van 0-100 in +/- 4 sec

dit moet ook wel aangezien de 4.2 diesel door ABT 4,5 sec haalt...

Deze info komt van de hoofdealer van Frankfurt waar ik de wagens bestel voor mijn baas en onze vloot, in ieder geval, de nieuwe S8 gaat zijn concurrenten voor jaren het nakijken geven

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités