Chinezen nemen aandeel in Punch Powertrain

De Chinese investeringsgroep New Horizon heeft bijna één derde van de aandelen van Punch Powertrain overgenomen. Punch Powertrain ontwikkelt en produceert transmissiesystemen. Dat een Chinese partner betrokken wordt is geen wonder, aangezien Punch Powertrain een groot deel van de omzet draait op de Aziatische markt.

Sinds 2009 wordt Punch Powertrain, gevestigd in Sint-Truiden, beheerd door de GIMV, LRM en Capricorn, Participatiemaatschappij Vlaanderen (PMV) en het management. Die eersten zijn allen inveseringsmaatschappijen die hopen op termijn goed geld te verdienen aan hun aandelen.

Het Limburgse bedrijf boekte vorig jaar een omzet van 150 miljoen euro (+50 procent), de bedijfswinst bedroeg 12 miljoen euro. Dit jaar rekenen ze bij Punch Powertrain op gelijkaardige cijfers. De stijging is te danken aan de nieuwe klanten, zoals Geely, Great Wall en Chang'an. op dit moment verkoopt het ebdrijf 120.000 transmissiesystemen per jaar, dat kan opgeschroefd worden tot 240.000 stuks. De ontwikkeling en productie gebeurt in Vlaanderen, de assemblage gebeurt in het Chiese Nanjing.

Foto: MadeinLimburg

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités