vdsmichiel 22:08
Portrait de vdsmichiel

Ik zal eens vertellen hoe dat gaat: ofwel ben je autogek en jong en heb je bijgevolg nog geen kapitaaltje bijeen gespaard, ofwel ben je al wat ouder en zit je met een hypotheek en een gezin. Dan moet er een gezinswagen komen die ruim, handig en comfortabel is. Deze vereisten sluiten al heel wat leuke driver's cars voor de papa uit en veel budget voor papa's speeltje is er ook niet meer. En omdat een Corsa 1.2 voor de autominnende pater familias absoluut not done is, gaat hij dus de tweedehandsmarkt op. Net zoals de autogekke jongere.
Ofwel ben je nog ouder, de kinderen zijn de deur uit en dankzij de opgebouwde anciënniteit is je bankrekening steeds goed gevuld en dan is je hang naar comfort en luxe zo groot geworden dat een echte rijdersauto niet meer in dat plaatje past. Neen, je koopt een luxueuze GT, cabrio of - worst case scenario! - SUV...
De rijkeluiszoontjes en mensen die te allen tijde 35.000 EUR of meer veil hebben voor een auto hebben blijkbaar een voorkeur voor 12.000 mogelijke kleurencombinaties en een multimedia-installatie met eindeloze mogelijkheden om je af te leiden van de essentie - rijden. Maar 't is een beetje zoals MASTY hierboven zegt: gooi al die niet strikt noodzakelijke elektronica er eens uit en druk zo de prijs van een leuk karretje, dan komt die misschien binnen het budgettaire bereik van bovengenoemde jonge en minder jonge autozotten.
Zo droom ik luidop van een Peugeot 208 Rallye met 1.2-turbomotortje van 130 pk, zonder gadgets, met stalen (witte!) velgen en alles zo strak als een snaar afgesteld. Durven ze in Sochaux? Ik denk niet dat het een flop zou worden.

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités