Alsjeblieft, Honda: geef ons deze sportieve én betaalbare Civic ook!

Honda Civic Si 2024

Wil je wat lol beleven in een Honda Civic, dan moét je al bijna een Type R gaan kopen. De reguliere Civic heeft bij ons namelijk altijd een hybride aandrijflijn en die is net niet dynamisch genoeg voor z'n strakke onderstel. In de VS hebben ze daar echter een oplossing voor: dit is de Civic Si… mét handbak!

Honda gaat helemaal hybride in onze contreien, kijk maar naar de nieuwe Prelude. Die sportief ogende coupé kondigden de Japanners pas nog aan voor Europa maar veel mochten we er nog niet over weten, behalve dat hij geëlektrificeerd wordt. Hetzelfde geldt trouwens voor de huidige Civic, die strakker stuurt dan ooit maar enigszins ingeperkt wordt op dynamisch vlak door zijn hybride aandrijflijn. Daardoor kan je niet anders dan 60.000 euro uit te geven aan een Type R als je wat sportiviteit zoekt, tenzij je natuurlijk in de VS gaat kijken.

Maar 1.100 euro duurder dan hybride

Daar heeft Honda namelijk net nog zijn Civic Si verbeterd en vraag je ’t aan ons, dan is dat de auto die wij hier het hardste missen van het merk. Dat is namelijk niet gewoon een Civic zonder hybride aandrijflijn, maar wel eentje met een 200 pk sterke 1.5-liter benzinemotor onder de kap. Dat turboblokje geeft zijn vermogen zonder enige vorm van elektrificatie door aan de voorwielen en doet dat in alle gevallen langs een handgeschakelde zesversnellingsbak, die tegenwoordig zelfs over een rev-matching-functie beschikt. Dat trouwens niet alleen want Honda belooft ook de ophanging verscherpt te hebben bij de facelift waardoor deze Civic Si naar eigen zeggen “de leukste Si is die ze ooit al aangeboden hebben”.

Honda Civic Si 2024

We zijn er natuurlijk vet mee hier in Europa, want bij ons biedt Honda de Civic Si al even niet meer aan. Dat is echter spijtig want die zou perfect het gaatje vullen tussen de reguliere Civic e:HEV en de Type R, niet alleen qua prestaties. Ook qua prijs is zo’n Civic Si namelijk op zijn zachtst gezegd interessant want in de VS vraagt Honda er 29.950 dollar voor, omgerekend zo’n 26.650 euro. Nu weten we wel dat prijzen sowieso wat lager zijn aan de andere kant van de oceaan maar ter vergelijking is de Civic Si daarmee maar 1.200 dollar duurder dan de hybride — of 1.100 euro. Kortom: zo’n betaalbare sport-Civic zouden wij eigenlijk ook wel zien zitten, Honda!

Derniers articles publiés

Commentaires (1)

Laisser un commentaire
Marc B 22:24
Portrait de Marc B

Ja, graag!

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités