Honda Prelude komt naar Europa en hij wordt niét elektrisch

Honda Prelude Concept Europa 2024

Zet de champi maar koud, Autofans, want we krijgen er eindelijk nog eens een sportieve coupé bij. Die komt van niemand minder dan Honda, dat de productieversie van zijn Prelude Concept straks naar Europa zal brengen. Dat gebeurt echter niet met een elektrische aandrijflijn… Of toch geen zuiver elektrische.

Ken jij ‘m nog, de Honda Prelude? Dan ben je misschien wel één van de weinigen want inmiddels is het al dik 20 jaar geleden dat de Japanners nog een auto onder die naam in de catalogus hadden. Daarvoor kleefde die naam op vijf generaties van een sportieve coupé, waarvan de stamboom dus helemaal van 1978 tot in 2002 reikte. Nu krijgt die stamboom er echter nog een takje bij.

Meer dan een tweedeurs Civic?

Honda heeft namelijk aangekondigd dat het een productieversie gaat maken van zijn Prelude Concept. Die lekker lage coupé toonde het merk afgelopen jaar tijdens de Japan Mobility Show en nu komt daar nog een tweede première bij. Zo verklappen de Japanners dat ze hun studiemodel eind deze week zullen meenemen naar het Goodwood Festival of Speed voor zijn Europese debuut en dat kan maar één ding betekenen: zijn productieversie komt ook naar Europa. Dat bevestigen ze dan ook per persbericht, al geeft Honda nog niet mee wanneer we die productieversie precies mogen verwachten.

Honda Prelude Concept Europa 2024

Ook over de aandrijflijn mogen we nog niet veel weten, maar dat wordt er alvast géén zuiver elektrische. Dat dachten we vorig jaar nog even op basis van de bewoordingen bij zijn presentatie, maar nu zegt Honda alvast dat de Prelude een hybride wordt. Lang hoef je er ook niet naar te kijken om te vermoeden waar die zijn techniek dan mee gaat delen, want de coupé ziet er bijna een tweedeurs versie uit van de Civic e:HEV. Stiekem hopen we echter op een beetje meer power dan dat en ook daarvoor is er nog hoop. Zo herinnert Honda ons er nog even aan dat de ‘Prelude’-naam altijd al verwees naar zijn technologische voortrekkersrol dus misschien wordt die aandrijflijn toch nog wat gemoderniseerd en gekieteld… Al hoef je op de 329 pk sterke motor van de Civic Type R natuurlijk niet te rekenen, want da’s geen hybride.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws