De Grote Verkeersquiz 2023: hoe goed ben jij mee met de verkeersregels?

De Grote Verkeersquiz 2023

Zin om je kennis van de verkeersregels nog eens op de rooster te leggen? Dan hebben we goed nieuws voor jou, want de Vlaamse Stichting Verkeerskunde heeft zijn jaarlijkse verkeersquiz klaar. In amper tien vragen kom je dus te weten of je een bekwame dame of heer, dan wel een regelrecht gevaar in het verkeer bent.

Dit is nog steeds Autofans.be maar de cijfers liegen er niet om: maar liefst 22 procent van de Vlamingen gaat zo goed als dagelijks met de fiets naar het werk. Dat is ook niet altijd een gewone fiets, maar soms zelfs zo’n speedpedelec waarmee je met gemak een bromfiets het nakijken geeft terwijl er tussendoor ook nog eens e-steps en monowheels tussen de fietsers laveren. Voeg daar nog wat auto's aan toe en dat klinkt als complete chaos, maar gelukkig zijn er altijd verkeersregels om op terug te vallen.

Focus op zwakke weggebruikers

Om die verkeersregels extra in de verf te zetten, stelt de Vlaamse Stichting Verkeerskunde ieder jaar De Grote Verkeersquiz op. Daarin krijg je tien willekeurige vragen voorgeschoteld over verkeerssituaties, en dit jaar leggen die meer dan voorheen de nadruk op de aanwezigheid van zwakke weggebruikers. Zo mag je bijvoorbeeld rekenen op vragen over de juiste plek om met een speedpedelec of step binnen de bebouwde kom te rijden, of je als automobilist een voetganger over moet laten in een zone 30 of waar je wel of niet mag afslaan met je fiets. Daarnaast blijven er natuurlijk klassiekers van de partij want weet jij nog of je voor- of achterlangs moet kruisen op een kruispunt, en hoe snel mocht je weer rijden binnen de bebouwde kom van Brussel?

De Grote Verkeersquiz 2023

Elk van je tien vragen telt voor één punt, en op het einde van de quiz krijg je zo een score op tien toegewezen. Scoor je tenminste 7/10, dan maak je kans op een aantal prijzen. Net als de quiz zelf zijn die dit jaar nogal fiets-gerelateerd, dus verwacht je aan alles van hippe fluohesjes tot een heuse e-bike… En vergeet vooral niet op te scheppen over je score in de comments.

Deelnemen kan via deze link!

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités