Elektrische Mini Cooper krijgt zijn eigen, hete John Cooper Works-versie

Mini John Cooper Works E teaser 2024

Mini’s John Cooper Works-label gaat aan de stekker want hun eerste zuiver elektrische hothatch komt eraan. Die voegt stoerder bumperwerk en extra power toe aan de op zich al potente Cooper SE. Het resultaat is de Mini John Cooper Works E… Niet te verwarren met de Mini John Cooper Works-zonder-E.

Je zou het op ’t oog niet meteen zeggen, maar Mini heeft tegenwoordig twee Coopers. Zo onthulde het merk vorig jaar een volledig elektrisch exemplaar in de smaakjes E en SE. Iets later kreeg die gezelschap van een ‘versie’ op benzine, maar stiekem is dat niet veel meer dan een Mini Cooper van de vorige generatie met een flinke facelift op zak. Die laatste vind je in C- en S-vorm en binnenkort volgt er ook weer een heuse John Cooper Works-hothatch… Maar die blijft niet meer de enige.

Meer spoiler, meer power

Ook de elektrische Mini Cooper krijgt namelijk zo’n John Cooper Works-versie en die laat Mini nu voor het eerst zien. Dat doen ze wel nog met een lekker psychedelische camouflage over zijn koetswerk maar toch kunnen we al zien dat dat koetswerk een aantal aanpassingen op zak heeft. De — natuurlijk gesloten — grille krijgt bijvoorbeeld een typische JCW-indeling en de ietwat kale voorbumper van de Cooper E en SE maakt plaats voor een exemplaar met twee vleugeltjes op de flanken. Achteraan zien we dan weer een brede diffuser in die bumper maar het absolute pronkstuk is daar dat enorme afdak van een spoiler.

Mini John Cooper Works E teaser 2024

Het belangrijkste moet dan echter nog komen, want over de techniek lost Mini nog niks. De kans zit er echter dik in dat deze elektrische JCW straks de benzine-JCW achter zich laat want die laatste moest het voor zijn update althans met 231 pk stellen. De EV beschikt daarentegen in SE-vorm nu al over 218 pk dus met een beetje moeite overstijgt deze John Cooper Works-versie de 250 paarden. We leren het ergens later dit jaar maar Mini geeft alvast een voorsmaakje tijdens het Goodwood Festival of Speed volgende week, waar dit prototype van de John Cooper Works E zich aan de befaamde heuvelklim zal wagen.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités