Nieuwe Mini John Cooper Works laat zich zien (die op benzine, wel te verstaan)

Mini John Cooper Works teaser 2024

Mini maakt zich klaar voor de lancering van een nieuwe John Cooper Works, maar misschien niet de John Cooper Works die je nu denkt. Het gaat hier namelijk nog niet om een sportieve topversie voor de elektrische Cooper, o nee. Deze JCW verstookt gewoon goeie ouwe benzine, en nog geen klein beetje.

We snappen je best: Mini’s gamma is een beetje verwarrend tegenwoordig. Zo trokken de Duitse Britten — dat is op zich al moeilijk genoeg — eind vorig jaar het doek van een gloednieuwe Cooper en die was voor het eerst zuiver elektrisch. Begin dit jaar kreeg die echter toch plots een variant op benzine maar niets was wat het leek, want dat was in essentie een heftig gefacelifte versie van de oude Mini Cooper. Zo zijn er tegenwoordig twee Mini’s Cooper en bij twee Mini’s Cooper horen ook… Twee Mini’s John Cooper Works.

Onthulling volgende maand

Mini heeft nu namelijk een paar plaagplaatjes gedeeld van zo’n nieuwe John Cooper Works en voor de duidelijkheid: het gaat hier niét om de topversie van de elektrische Cooper. In de plaats daarvan wordt dit de sportieve variant van de Cooper op benzine, wat ook hiervan dus in feite een doorgedreven facelift maakt. Daardoor kunnen we al gokken dat die gebruik zal maken van dezelfde 2.0-litermotor als voorheen, al zou het ons niet verbazen indien Mini daar voor de gelegenheid wat extra pk’s uit weet te peuteren. Dat alles komt verpakt in een carrosserie die meer zal doen denken aan de elektrische telg dan aan de uitgaande Mini op benzine, vooral achteraan.

Mini John Cooper Works teaser 2024

Voorlopig valt daarvan echter nog niet alles te zien want de nieuwe John Cooper Works steekt nog in de camouflage. Dat is ook best een bijzondere camouflage want kijk je daar even goed naar, dan merk je dat die uit een hele hoop kleine racecircuits bestaat. Verder beschikt de Mini in kwestie zelfs over allerhande race-aanpassingen en dat is geen toeval. Deze John Cooper Works zal namelijk deelnemen aan de 24 Uur van de Nürburgring die plaatsvindt op 1 en 2 juni 2024 maar geen nood, want daar zal Mini ook gewoon de civiele versie onthullen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws