Internet in de wagen: Wat vinden jullie er van?

Internet-in-de-wagen

Het bestaat natuurlijk al langer, de mogelijkheid om via het scherm in het midden van je dashboard naar websites te surfen. Lange tijd was het echter voor de happy few, nu vind je het ook in "betaalbare" wagens terug. Maar wat vinden jullie er van?

Ondergetekende krijgt het niet helemaal warm van die veredelde 3G verbindingen. Buiten het feit dat je vooral in een wagen dient op te letten op de weg, zijn de navigatieknopjes zo onhandig dat je meestal drie uur nodig hebt om een webadres in te typen. Natuurlijk kan het ook je ervaring ongelooflijk verhogen als je de dichtstbijzijnde sigarenwinkel zoekt.

Maar goed, wat vinden jullie eigenlijk van een internetverbinding in de wagen? Zouden jullie er voor bijbetalen?

Derniers articles publiés

Commentaires (12)

Laisser un commentaire
BePa 15:05
Portrait de BePa

Mocht het fenomeen 'smartphone' nog niet zijn uitgevonden: geniaal idee !
Nu zou het fijn zijn dat het beeldscherm van je telefoon kan over genomen worden in de auto na koppeling met het infotainment-systeem (misschien kan dat al ?): Perfect voor je navigatie-app en andere locatie-gebonden apps. Maar voor de rest ? Niet zinvol.

Ives De Blieck 15:10
Portrait de Ives De Blieck

Denk dat je de toepassingen niet zozeer bij websites moet zoeken, maar eerder streamen van muziek of eventueel video voor de passagier naast je via Spotify en YouTube. Ingebouwde GPS die vervangen wordt door een online kaartendienst die veel up-to-dater is dan jouw 4 jaar oude ingebouwde GPS. Via spraaktechnologie kan je ook bvb al rijdend berichten via SMS, Twitter en Facebook beantwoorden. En sommige apps die we al kennen van de iPhone en iPad zijn misschien ook wel nuttig, zoals een weerberichten app of een duidelijke manier van verkeersinfo krijgen.

Yannick 15:14
Portrait de Yannick

de mogelijkheid om je iPhone apps op BMW te laten zien bestaat al dacht ik. niet alle apps werken maar je kan ze wel met de iDrive knop bedienen. heel handig in sommige gevallen maar zeker niet beter dan wat BMW vandaag de dag al van de iDrive heeft gemaakt. echt een top systeem dat de concurrentie met de Ster vèr achter zich laat.

Nick 15:51
Portrait de Nick

Enkel het laten zien van je smartphonescherm op je in car display lijkt me nuttig.

Al de rest redelijk ongebruiksvriendelijk.
Ook surfen op Facebook, Twitter,... via Idrive zou ik niet voor bijbetalen.
Allemaal best onveilig.

Kenny 20:26
Portrait de Kenny

In bepaalde opzichten vind ik Internet in de wagen absoluut een meerwaarde. Verkeesupdates, muziekstreaming, zelfs updates OTA voor jouw infotainmentsysteem zélf. Vooral die laatste zou mooi meegenomen zijn: jouw systeem verouderd veel trager, en zo wordt de hardware de zwakke schakel.

Als autoproducenten nu meer in de boot stappen met softwaregiganten à la Microsoft of Apple, zou dit nog iets moois kunnen worden. Ik denk dan aan het klonen van het scherm op jouw smartphone naar de console (GPS, ...), integratie met de agenda die op zijn beurt weer geïntegreerd is met jouw GPS, enz. Zulke samenwerkingen zijn er al, maar veel is nog niet uit de bus gekomen.

Waarom je weer een browser nodig hebt om te surfen in de wagen, daar zie ik ook het positieve niet van in. Dit beperken tot de displays in de hoofdsteunen zou dan beter zijn.

Stealth 10:20
Portrait de Stealth

Een naadloze integratie van smartphone en/of tablet in de auto zou veel handiger zijn. Maar daar kunnen de constructeurs dan weer geen honderden euro voor aanrekenen in hun optie tabel. En het is een publiek geheim dat marges dikwijls worden gehaald met opties.

Cliff Haerden 11:45
Portrait de Cliff Haerden

mijn wagen kan brandstof prijzen af halen en op de gps tonen vrijwel live (in Belgie werkt het amper maar in Duitsland wel redelijk) ne als vrije plaatsen in parkeer garages en de prijzen van parkings etc ... dat vind ik best wel handig. Echt internetten nja niet echt nuttig

Tony Wouters 15:35
Portrait de Tony Wouters

Waar is de tijd dat een auto enkel diende om te rijden en van de rit te genieten.
Zalig was dat. Voor mij hoeft dat allemaal niet. Hoe minder gadgets , hoe veiliger.

Glenn 00:25
Portrait de Glenn

+1
Begrijp maar de helft van wat hierboven gezegd wordt, dus ik mis het al zeker niet in mijn
wagen :-)

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités