Vraag: Hoe vuil laat jij je wagen worden?

wash-me-on-dirty-car

Dankzij het miezerige weer en het zout op de baan is het deze dagen niet makkelijk om je wagen proper te houden, maar waar trek jij de grens? Tijd voor een volledige wax&shine als de nummerplaat niet meer te lezen valt of er gewoon eens met je schoen over gaan?

Was jij je auto elke week - desnoods twee keer - of kruipt daar allemaal te veel tijd in? Doe je het liever zo weinig mogelijk want anders is de Rain-X vlugger van de voorruit of haal je zelfs je wielen er af om er goed tussen te kunnen kuisen? Aan het aantal auto's dat we momenteel op de baan zien rijden waarbij je nog amper de originele kleur kan opmerken (inclusief de onze) vragen we ons eigenlijk af: hoe vuil is té vuil voor jouw wagen?

Ben jij zo'n type dat je auto zo vuil laat worden dat de nummerplaat niet meer leesbaar is en kinderen "WAS MIJ" op de achteruit beginnen schrijven of zorg je ervoor dat je auto elke dag opnieuw blinkt? Misschien is je dagelijkse kar wel een Nissan Patrol waar het slijk van een paar maand geleden nog aan hangt omdat dat bij de wagen hoort.

Hoe vuil laat jij werkpaard/trots/pendelmiddel worden?

Derniers articles publiés

Commentaires (9)

Laisser un commentaire
Yannick 11:07
Portrait de Yannick

Sommige auto's zien er gewoon een pak stoerder uit wanneer ze vuil zien. Denk maar aan de Cherokee Trailhawk van een tijd geleden!

Over het algemeen hou ik men eigen wagen redelijk proper. Koffer is altijd een stort maar nooit geen voedsel of voedselverpakkingen die langer dan een dag blijven liggen. voor binnen heb ik zelfs permanent een swiffertje in de auto liggen :-D

carwash ongeveer 1 keer per maand. 50% van de keren zelf aan de slag maar hij is al niet meer nieuw dus mag hij door de verschrikkelijke wasstraat

John 11:37
Portrait de John

Nummerplaat niet meer leesbaar, dat niet, maar mijn auto mag toch vrij vuil worden. Leve het kleur zilver, zelfs vuil blijft dat er vrij goed uit zien :-) En ja 1 à 2x per jaar met de hand afwassen, voor de rest (soft)carwash. Met de hand ben ik vaak 2 uur (of meer) kwijt, omdat ik elke zwart plekje pek weg wil. Met de carwash, incl nog even de deuren uitdrogen met een doek, ben je op een kwartiertje klaar. Die tijdswinst is de prijs van de carwash meer dan waard.

Michiel 13:12
Portrait de Michiel

Elke twee weken. Met de juiste werkwijze en producten is het nog plezant ook :)

Rebel 15:08
Portrait de Rebel

Elke week minstens 1 keer wassen, als het lukt 2 keer per week.

vdsmichiel 20:49
Portrait de vdsmichiel

Voor de winter poets ik 'm grondig, met de hand en met een laagje wax erover, en pas na de winter ga ik weer naar de wasstraat. Je zou het een filosofie kunnen noemen, maar het is eerder luiheid... Met het Belgische weer en die tonnen zout kan je bezig blijven... maar echt goed voor mijn lak zal mijn aanpak ook wel niet zijn zeker?
Wel maak ik als het nodig is de lichten en de ruiten proper.

roco 10:03
Portrait de roco

doelstelling is wekelijks, uiterlijk na 14 dagen. het blijft je visitekaartje als je ergens toekomt.

bij koude dagen, meestal het slijk eraf wassen by hand.
bij mooier weer grondig poetsen en dan kom je rap aan twee uur tegen dat alle zwarte vliegenstrond van de blauwe lak is.

om de twee maand door de wasstraat, dan doen we 'all included' (bodem, velgen, ... )

met het zout is het verschrikkelijk hoe rap je werk teniet gedaan wordt :( bij elke tankbeurt met de reininging over de achterruit en lichtblokjes voor + achter.

Wim 10:27
Portrait de Wim

elke maand een carwashke

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités