Stop met dromen: dit is de Mercedes-AMG die je wél kan betalen

Mercedes-AMG e-Scooter 2023

We kennen het gevoel: je wil dolgraag een Mercedes-AMG maar zelfs hun goedkoopste auto is je net te duur. Dan hebben de Duitsers nu een oplossing voor jou, want dit is de Mercedes-AMG E-Scooter… En zoals je van een AMG-variant verwacht, kost die weer iets meer dan het verwante Mercedes-model.

Sla je tegenwoordig de catalogus van Mercedes’ AMG-afdeling open, dan heb je maar beter een goed overzicht van je spaarrekening bij de hand. De budgetvriendelijkste nieuwe auto die de sportievelingen namelijk aanbieden is de A 35 hothatch, en daarvoor moet je al dik 60.000 euro over hebben… Tenzij het wat minder snel mag, wel te verstaan, want dan heeft Mercedes-AMG iets veel goedkopers in het gamma.

AMG met Microlino-genen

Dit is namelijk de Mercedes-AMG E-Scooter, en dat is zoals de naam al doet vermoeden een elektrische step. Het gaat hier echter niet zomaar om een step, maar wel eentje met een matzwarte AMG-bestickering waar de gemiddelde GT 4 Door-eigenaar van staat te kijken. Die stickers en een iets aangepaste basis zijn dan wel de enige verschillen met de reguliere Mercedes E-Scooter — want inderdaad: zoiets bestond ook al. Zo blijft het vermogen gelijk met 500 Watt, net als de topsnelheid van 20 km/u. Doe je het rustig aan, dan moet je wel 40 kilometer uit de accu halen terwijl je AMG-step het in de verplichte sportmodus voor bekeken houdt na 25 kilometer.

Mercedes-AMG e-Scooter 2023

Wat moet je dan bijleggen voor dit exemplaar met AMG-inspiratie? 200 euro om precies te zijn, want er circuleert een prijs van 1.399 euro voor deze Mercedes-AMG e-Scooter. De reguliere Mercedes-variant houdt het dan weer op 1.199 euro, maar ook dat kan stiekem nog goedkoper. De tweewielertjes worden namelijk stuk voor stuk gebouwd door het Zwitserse Micro — ons welbekend van de guitige Microlino — en een regulier exemplaar kost daar hoogstens 1.099 euro… Maar goed, dan kan je wel niet zeggen dat je dagelijks een Mercedes-AMG rijdt.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités