Nissan gooit 4 nieuwe concepts naar ons netvlies (2024)

NIssan CHina EV's

Nissan heeft - net zoals alle andere automerken - grootse plannen voor de Chinese markt. Dat bewijst het merk met de Epoch, Evo, Epic en Era, vier conceptkarretjes die debuteren tijdens het autosalon van Beijing. Of we daar ook iets aan hebben in Europa?

Tegen 2026 wil Nissan 30 nieuwe modellen lanceren. Waardoor het geen dag te vroeg is om de machine op gang te trekken. Dat doet Nissan nu tijdens het Chinese autosalon van Beijing. Daar toont het in één klap 4 nagenoeg productieklare conceptwagens. Kijk maar even mee.

Zowel EV als plug-in

Vooreerst dit: Nee, we zullen niet boos op je zijn als je de namen van deze conceptwagens niet gaat onthouden. In ruil vragen we je dat je ons vergeeft moesten we er hier ook één of twee door elkaar halen. Want niet enkel zijn de namen - Epoch, Evo, Epic en Era - generisch, ook de vier conceptwagens trekken opvallend hard op elkaar. In die zin dat er twee gelijkende sedans en twee gelijkende SUV's op de bühne staan.

NIssan CHina EV's

Daar zit trouwens een strategie achter, want het viertal vormt in realiteit twee koppeltjes. Zo zijn de Epoch sedan en de Epic SUV volstrekt elektrisch, terwijl EVO sedan en Era suv gebruik maken van een plug-inaandrijflijn. Volg je nog? oké, dan gaan we naar het design!

Rituals

Het viertal toont namelijk Nissans nieuwe designtaal die we zonder twijfel ook tegen gaan komen op de 6 nieuwe Nissans die we tegen 2026 in Europa zullen krijgen. Vloeiende lijnen voeren daarbij de boventoon. De lichten lijken organisch verstopt in de carrosserie. Of zo'n lichtopstelling ook daadwerkelijk naar de productiemodellen zal komen is niet duidelijk. Nissan plaagt al jaren met zo'n lichten op concepts, maar nam het tot nog toe niet in productie.

NIssan CHina EV's

Van de Epic krijgen we trouwens ook het interieur te zien en dat pakt uit met drie joekels van schermen en een potje geurstokjes van Rituals dat je elk jaar voor je moeder koopt op haar verjaardag. Verwacht deze bende sedans en SUV's niet in Europa, maar designtrekjes zullen zonder twijfel wél hun oversteek maken naar ons vasteland.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws