Kapitein Stijn 15:10
Portrait de Kapitein Stijn

Je kan gewoon met de platen van je dagelijkse wagen naar de controle gaan, wel aangeven bij de verzekering zodat deze je verzekering 1 à 2 dagen overzet. Neem wel al je boorddocumenten van beide wagens mee (zowel van de te keuren auto als de auto waar de plaat afkomt).

Z platen kan je al even niet meer "huren" vermits diegene die met de z-plaat aan de controle aankomt of de eigenaar van de plaat moet zijn of een werknemer hiervan. Je kan zo natuurlijk wel je keuring uitgeven aan een garagist (deze vragen hier meestal tussen de 100 en 200 euro voor, er wordt eveneens even gecontrolleerd of de lampen juist staan enz...)

Voor zij die vragen of ze hun wagen nog op O-platen kunnen zetten: Zolang de wetgeving niet van kracht is kan je je wagen op zijn verjaardag (de dag dat hij 25j is ingeschreven) op O-platen laten zetten. Gaat deze wetgeving echter in (laat ons zeggen) 1 mei moet je niet afkomen met een auto van 2 mei. Dikke pech en 5j wachten.

Tot op heden is er nog steeds geen volledige O-wet gestemd dus blijft de oude wetgeving van kracht (1 mei zal wel niet meer lukken waarschijnlijk).

Hoop dat dit wat duidelijk is, en moest ik ergens fout zitten, verbeter me gerust.

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités