Officieel: Citroën DS3 Cabrio (+video)

Gelekte beelden zijn één ding, zo'n officiële presentatie voegt daar toch nog altijd wat extra aan toe. Beelden die je totnogtoe niet zag, bijvoorbeeld. Citroën bouwt bovendien een extra website, waarop je de mogelijkheden kan bekijken. Zoals aangekondigd klapt het dak niet volledig weg, maar schuift het open tot aan de taillelijn van de achterruit.

De dakspoiler wordt dan een kofferspoiler, het derde remlicht blijft zichtbaar. Voordeel is dat je niet hoeft stil te staan om het dak te openen, dat kan tot een snelheid van 120 km/u.

De verstevigingen voor het cabriodak voegen slechts 25 kg toe aan het totaalgewicht van de DS3.Van bij de lancering zijn dezelfde diesel- en benzinemotoren beschikbaar als de berline.

De voorstelling van de DS3 Cabrio vindt plaats op het salon van Parijs, vanaf begin volgend jaar vind je hem terug bij de dealer.

Derniers articles publiés

Commentaires (7)

Laisser un commentaire
Quin 13:14
Portrait de Quin

En ook een pak goedkoper om te maken dan een volwaardige cabrio.

BePa 17:38
Portrait de BePa

Niet mis... maar met het dakje geheel open (dus tot beneden aan de achterzijde) is het zicht naar achter gereduceerd tot nihil.
Via de centrale achteruitkijkspiegel zie je er misschien nog voldoende overheen al rijdend op de weg, maar om plaatselijk te maneuvreren... Aan oudjes en kinderen: Duik de gracht in als de achteruitrijlichten wakker worden !

Dequal 22:31
Portrait de Dequal

'k Vind het cool, een echte cabrio is natuurlijk nog iets anders, maar dan moet je al weer à la C3 Pluriel met wegneembare delen werken, en da's ook maar dwaas (over Citroën modellen gesproken dus wel).

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités