Mini Paceman mag ook in het gamma

Bij Mini blijven ze maar nieuwe segmenten bedenken en invullen. De Paceman is de coupéversie van de Countryman, de SUV-variant van Mini. Volgt u nog?

Goed, want de Mini Paceman wijkt op verschillende punten af van de Countryman. Zo is hij vier centimeter lager en heeft hij twee deuren minder. Ook de achterlichten werden hertekende, zodat ze een ietwat vlakkere achterzijde benadrukken. Mini biedt verder drie nieuwe kleuren aan; Brillant Copper, Starlight Blue en Blazig Red. Starlight Blue is daarbij een kleur die exclusief op de Paceman te verkrijgen is.

De 1.6 turbo met 122 pk is de basismotor, daarboven staat de Cooper S met 184 pk. De diesels zijn vertegenwoordigd door de Cooper D (met 1.6, 122 pk) en Cooper SD (met 2.0, 143 pk). Behalve de basismotorisatie is elke motorisatie te verkrijgen met de ALL4-vierwielaandrijving. Ook biedt Mini een zestrapsautomaat aan, al moet je daarvoor bijbetalen. Standaard krijg je een manuele zesbak.

Binnenin weinig wijzigingen tegenover de Countryman, behalve de positie van de zijruitbediening, die van de middenconsole naar de deurgrepen werd verplaatst.

Derniers articles publiés

Commentaires (10)

Laisser un commentaire
Yvesw 11:53
Portrait de Yvesw

Dus wacht... Dit ding is te verkrijgen in Cooper S uitvoering en met 4WD? Mag ik stiekem toegeven dat ik hem best wel vet vind?

Techno Patat 19:54
Portrait de Techno Patat

dat dacht ik ook! Een S met AWD? Kan ik maar leuk vinden!

Wim 20:10
Portrait de Wim

de Mini Countryman S hebben we gehad, was idd heel leuk :)

Yvesw 20:49
Portrait de Yvesw

Aah de Countryman S test met de befaamde Wim Vanhees foto's :p

Yvesw 19:01
Portrait de Yvesw

Bwa, die "Pacman" letters laat je al bij BMW liggen en het mini logo lijkt me niet zo bombastisch (op foto's van een gewone Countryman lijkt het ook gigantisch). Grootste euvel gaat de prijs zijn...

Quin 13:41
Portrait de Quin

De naam Mini is al langer verkwanseld door de eindeloze versies die niets meer met de kern van de Mini te maken hebben.

Ik vind het jammer. Een update van een iconische wagen is al langer niets nieuws, maar meestal stopt het daar dan wel. Een heel gamma wagens maken op de naam van een sterk merk is gewoon cheap.

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités