Geen elektrische mini-Panamera voor Porsche

porsche_panamera-turbo-s-2014_01

Porsche heeft officieel ontkend te werken aan een elektrische variant die rechtstreeks zou gaan concurreren met de Tesla Model S. Porsche zegt wel te blijven inzetten op plug-in-hybrides.

Porsche werkt aan een kleine Panamera, codenaam Pajun, dat is al een tijdje geweten. Maar twee maanden geleden dook het gerucht op dat de Pajun er ook volledig elektrisch zou komen, daarmee zou Porsche de aanval op Tesla inzetten.

Maar van dat gerucht blijkt dus niets waar te zijn. Wolfgang Hatz, verantwoordelijk voor ontwikkeling, zegt dat er absoluut niet gewerkt wordt aan een volledig elektrische sportwagen. Hij is van mening dat de technologie nog niet klaar is. Met de uitspraak "the technology is not yet on par with the level of expectations customers have from a Porsche" zet hij meteen de toon van zijn merk ten aanzien van Tesla - waarvoor de technologie blijkbaar wel goed genoeg is.

Probleem bij elektrisch rijden blijft de relatief korte autonomie en lange oplaadtijden. Het is ook om die reden dat Porsche zal blijven inzetten op plug-in hybride technologie, een technologie die enorm goed ontvangen werd bij haar klanten.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités