Genesis G90 komt eindelijk Europese S-Klasse-eigenaars overtuigen, maar niet bij ons (2023)

Genesis G90 Europa 2023

Denk je aan luxewagens van presidentieel niveau, dan kom je vaak uit op de Mercedes S-Klasse, BMW 7 Reeks of Audi A8. Buiten onze landsgrenzen is dat aanbod soms echter ruimer, want in Duitsland komt straks bijvoorbeeld deze Genesis G90 op de markt. Missen we iets?

Doet de naam ‘Genesis’ bij jou enkel een muzikaal belletje rinkelen, dan nemen we je dat niet kwalijk. Terwijl je de nummers van de ooit razend populaire band ook bij ons nog geregeld op de radio hoort, moet je beter je best doen om een auto van het merk Genesis op onze wegen te spotten. Die luxetak van Hyundai was namelijk wel even actief in onze contreien, maar merkte dat zijn modellen als de G80 hier maar moeilijk te slijten waren. Daarom ging het zich in 2015 enkel toeleggen op Noord-Amerika en Azië, maar sinds een paar jaar is Genesis wel terug in Duitsland, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. Daar brengen ze nu ook hun absolute topmodel op de markt.

S-Klasse-waardige luxe

Dit is namelijk de Genesis G90 en als die je bekend voorkomt, heb je helemaal gelijk. Dat ligt er niet zozeer aan dat hij de designtaal van Genesis’ andere modellen naadloos overneemt, maar wel dat de G90 in thuismarkt Zuid-Korea al anderhalf jaar verkrijgbaar is. Op uiterlijk vlak zien we dus weinig verrassingen, al maakt dat de G90 niet minder imposant. Zo meet hij met lange wielbasis een S-Klasse-waardige 5,46 meter, en al die lengte wordt integraal ingezet in functie van de achterpassagiers. Daar vind je namelijk twee verwarmde en geventileerde relaxstoelen, al is de 19 centimeter kortere variant wel verkrijgbaar met een driezitsbank.

Genesis G90 Europa 2023

Genesis geeft nog niet precies mee wat er onder de motorkap van de Europese G90 schuilt, maar een kijkje in de Koreaanse catalogus geeft ons een redelijk goed beeld. Daar kan je de luxesloep namelijk bestellen met een 3.5-liter biturbo-V6 in het vooronder, die naargelang je smaak ofwel 380 pk ofwel 415 pk produceert. Daarmee moet hij dus eveneens weinig onderdoen voor de gemiddelde Mercedes S-Klasse, BMW 7 Reeks of Audi A8 en evenmin voor de Lexus LS 500h — want ja: ook die is er bij ons nog steeds. Dus wat denk je, wordt het tijd dat Genesis deze G90 ook bij ons eens gaat toevoegen aan dat rijtje?

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités