Je staat langer in de file in Brussel dan in New York of Tokio, blijkt uit onderzoek

File Brussel 2023

De verkeerssituatie in onze hoofdstad is er slecht aan toe, blijkt uit cijfers van navigatiegigant TomTom. Zij plaatsen Brussel op de 14de positie van de meest filegevoelige plekken ter wereld, en daarmee laat de stad een aantal iconisch drukke metropolen achter zich. Ooit al eens in New York of in Tokio durven rijden, bijvoorbeeld?

Kom je wel eens buiten met de auto, dan weet je dit al langer dan vandaag: Brussel is geen pretje om door te rijden. Vooral tijdens de spitsuren kent onze hoofdstad een aantal knelpunten waar het verkeer steevast stilvalt, zelfs wanneer er een keertje géén twee rijvakken versperd worden door de zoveelste kop-staartaanrijding. Tot nu toe konden we onszelf echter wijsmaken dat het internationaal gezien waarschijnlijk niet zo erg is in Brussel, maar dat blijkt dik tegen te vallen.

Rij toch maar langs Antwerpen

TomTom, je welbekend van zijn navigatiesystemen, heeft namelijk even wat data verzameld die toont hoe lang je er in verschillende steden gemiddeld over doet om 10 kilometer af te leggen. Het slechtste rapport ter wereld is daarbij voor Londen, waar je doorgaans 36 minuten en 20 seconden onderweg bent. Ver moet je echter niet zoeken om ons Belgenlandje vertegenwoordigd te zien, want Brussel verschijnt op de 14de plaats met gemiddeld 25 minuten en 30 seconden per 10 kilometer. Dat is, ter vergelijking, maar 40 seconden minder dan Parijs (plaats 11) en 10 seconden minder dan Rome (plaats 12), maar wel een volle minuut meer dan New York en zelfs ruim anderhalve minuut meer dan het volgepakte Tokio.

TomTom Traffic Index België 2023

De resultaten geven ook een sluitend antwoord voor zij die twijfelen of ze nu beter langs Brussel of langs Antwerpen rijden. Terwijl de hoofdstad namelijk op plaats 14 staat, verschijnt Antwerpen wereldwijd pas op de 185ste plek met gemiddeld 14 minuten en 40 seconden per 10 kilometer. Bovendien zou je er in de spits doorgaans 34 km/u halen, terwijl dat in Brussel een tergend trage 20 km/u is. Daarmee is Antwerpen natuurlijk wel nog steeds de tweede drukste plek van België, gevolgd door Luik, Gent en Charleroi.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités