BMW investeert 900 miljoen dollar voor productie X4

BMW CEO Norbert Reithofer maakt bekend dat zijn bedrijf 900 miljoen dollar zal investeren in de fabrieken in Spartanburg, South Carolina, voor de productie van de X4. De nieuwe crossover zal op het platform van de X3 gebouwd worden maar zal zich wel degelijk boven de X3 positioneren. Het verschil kan je perfect vergelijken met de X5 en X6. Net als die laatste zal ook de X4 een coupé-achtige lijn krijgen die uitmondt in een hoge kont. De nieuwe vierzitter van BMW zou in 2014 al gecommercialiseerd worden.

Met deze X4 zet BMW haar pijlen op de Porsche Cajun, Audi Q5 en in onze ogen ook op de Range Rover Evoque. Die laatste heeft uiteindelijk nog niet echt directe concurrenten. Onder de kap zal opnieuw gekozen kunnen worden voor een reeks vier- en zescilinders, diesel of benzine, maar wel telkens vierwielaangedreven. BMW zal dus geen tweewielaangedreven variant aanbieden zoals ze dat bij de X3 wel doet.

Niet heel veel later zal er ook een X4M aankomen. Die zal de kenmerkende optische wijzigingen meekrijgen. Onder de kap zal er een nieuwe generatie zes-in-lijn motor liggen met dubbele turbo.

Via autocar

Derniers articles publiés

Commentaires (3)

Laisser un commentaire
Wim 11:34
Portrait de Wim

objectief gezien, wss een slimme investering, maar ik had er iets anders mee gedaan ;)

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités