Officieel: Mercedes GLS-Klasse, met de S van superdeluxe

mercedes-gls-klasse-2015-1

Na een gelekte reeks afbeeldingen dit weekend rijdt Mercedes de nieuwe GLS-Klasse nu officieel voor. Noem hem geen facelift van de GL-Klasse, want Mercedes gaat verder dan dat.

In lijn met de andere vernieuwde SUV's krijgt de GL-Klasse ook een letter extra. De S duidt dan ook op de positie in het gamma. Waar de GLC en GLE de kleinere berlines volgen, mag de GLS de SUV-versie van de S-Klasse heten.

Dat Mercedes hem nieuw smoelwerk geeft is duidelijk, maar ook de achterzijde wordt voorzien van nieuwe lichtunits en een hertekende bumper.

Binnenin zie je rondere vormen en een middenconsole die de kenmerken van de overige Mercedes-telgen overneemt. Was het nieuwe stuurwiel je al opgevallen?

Een GLS zou geen S-adept zijn, mocht hij niet zijn uitgerust met de nieuwste technologieën. Collision Prevention Assist Plus, Crosswind Assist en Attention Assist zijn nieuw, terwijl het COMAND online infotainmentsysteem wordt gekoppeld aan een 8 inch scherm, met touchpad op de middentunnel.

In de VS zal de GLS het eerst verschijnen, daar wordt hij voorzien van een stel uit de kluiten gewassen motoren. Zo is er een GLS 450 4Matic met 367 pk die niet tot bij ons komt. Wel voor ons zijn een GLS 400 4Matic (333 pk), de GLS 500 4Matic (455 pk) en ook de GLS 63 AMG (met 585 pk en 760 Nm) op het programma staan. Een diesel is er in de vorm van de GLS 350d 4Matic (258 pk).

De GLS-Klasse wordt in het eerste kwartaal van 2016 bij de dealers verwacht.

Derniers articles publiés

Commentaires (2)

Laisser un commentaire
Maarten Demuynck 11:04
Portrait de Maarten Demuynck

Het gaat hier overduidelijk wél om een gefacelifte GL. Daar is niet per se iets mis mee, maar je noemt de dingen toch beter bij hun naam. Het betekent ook dat Mercedes zijn ambitie om met deze GLS de Range Rover concurrentie aan te doen niet meteen zal waarmaken ... Daarvoor wordt het op z'n minst wachten op een échte nieuwe generatie van dit model.

Carlos 13:44
Portrait de Carlos

Laatst een GL63 zien rijden. De'doeme wat een tank :-).

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités