Challenge Extreme Edition R8 V8 by STaSIS mag er zijn!

STaSIS... vanwaar kennen we die ook al weer? Juist! Ze hebben ook de grotere R8 met V10 aangepakt. Uit die motor persten ze een whopping 710 pk! Nu hebben ze hun kunsten laten zien op de V8 versie. Die is standaard met 420 pk al niet mals, STaSIS doet er met in totaal 540 pk nog een flinke kudde paarden bovenop. Een opgewaardeerde R8 V8 dus die 30 pk sterker is dan de standaard V10 variant.

Met 120 pk (en maar 15 kg) extra is deze R8 nog straffer dan hij al was. STaSIS heeft 28% krachtwinst mogelijk gemaakt door middel van een supercharger (een Eaton / Magnusson TVS 1900 voor de kenners). Samen met een ECU-remap, subtiele verlaging, 20" velgen en een wat bijgewerkte ophanging is dit nog een beschaafde wagen gebleven. Alhoewel... 3,6 seconden voor naar de 100 km/h te spurten doe je niet zonder opvallen. Zelfs met een R8 V10 naast je aan het licht mag je nog gerust zijn. Die doet er namelijk 0,1 seconde langer over!

Wil je ook zo'n wolf in... een pitbull terrier-pakje(?) dan zul je hem in Amerika moeten bestellen. STaSIS heeft als Audi tuner een goede band met de dealers, je kan dus gewoon bij de Audi dealer een "STaSIS kitje" bestellen. Over de prijs kunnen we weinig vertellen, al maken de mensen die deze wagen overwegen, zich daar niet echt druk om.

Foto's van deze schoonheid zijn zoals gewoonlijk in onze galerij!
Hoe klinkt zoiets?:

bron: Carscoop

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités