Geen Yaris T-Sport: Toyota Vitz G Sport

De G-Sports afdeling van Toyota moet gaan zorgen voor aparte maar betaalbare sportwagentjes op basis van het bestaande gamma. Gazoo Racing zorgt voor de inspiratie van de naam, terwijl Toyota de basismodellen aanlevert. Na de wat vreemde Prius G Sports Concept en de iQ G Sport (en wat andere Japanse modellen) hebben ze nu ook een Vitz G Sport. De Vitz is bij ons beter gekend als de Yaris.  Hij is gebaseerd op de krachtigste versie van de Vitz in Japan, de RS. De 1.5 liter met vijfversnellingsbak is goed voor 109 pk.

Dat wijzigt niet, het onderstel wordt wel aangepast. Zo krijgt de wagen een stijver chassis, een verlaagde phanging en 17 inch wielen met dikkere banden. De achterkant mag er zijn, met die ingewerkte diffusor. Ook zorgen carbon style-onderdelen voor wat extra pit in de looks.

via: leblogauto

Derniers articles publiés

Commentaires (5)

Laisser un commentaire
Kenny 20:36
Portrait de Kenny

@ Cuore, goeike ;-). 109 pk is denk ik wel genoeg voor zo'n koekendoosje hoor. En een goeie wegligging maakt al veel goed.

Techno Patat 22:09
Portrait de Techno Patat

Bij toyota lopen ze wel lettertjes af! lexus heeft de F-sport, toyota G-spot... Willen ze dan zeggen dan Toyota's afdeling beter is? want hij staat hogen in het alfabet :)!

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités