Nieuwe BMW iX2 nu al vanuit alle hoeken te zien... in Fortnite

BMW iX2 Fortnite teaser 2023

Lijkt een elektrische BMW X2 je wel wat? Dan hebben we goed nieuws voor jou, want de volgende generatie van de SUV-coupé komt er ook als iX2. Sterker nog: je kan die nu al bewonderen... Al moet je dan waarschijnlijk wel even toegang tot het Fortnite-account van je kind gaan vragen.

Wil je anno 2023 een nieuw model laten zien, dan kan dat op heel wat verschillende manieren. Een aantal fabrikanten, zoals het hippe Cupra en het hopelijk ooit weer hippe Lancia, trok er bijvoorbeeld al voor naar de Metaverse en dat is blijkbaar een soort virtuele extra dimensie. Weet je echter in de verste verte niet hoe je daar binnen geraakt — en geloof ons: je bent niet alleen — dan heeft BMW nu een kinderlijk eenvoudig alternatief voor je klaar.

Eerste autoconfigurator in Fortnite

Zij hebben namelijk hun eigen stad uit de grond gestampt in Fortnite, een populair online videospel. Onder de noemer "Hypnopolis" vind je er een aantal herkenbare BMW-gebouwen terug zoals het BMW-museum en de viercilindertoren, maar het pronkstuk is 's (virtuele) werelds eerste Fortnite-autoconfigurator. Eens je die door middel van een missie hebt ontgrendeld, kan je er namelijk zomaar een nog niet onthulde BMW iX2 samenstellen. Toegegeven: het gaat voorlopig nog om een ietwat gepixeld prototype maar je krijgt er wel al een beter beeld van hoe de auto er in zijn finale vorm gaat uitzien.

BMW iX2 Fortnite teaser 2023

Die vorm is ook één van de zaken die de X2-fanaat tegenwoordig het meeste bezighoudt, want die zou wel eens grondig kunnen veranderen. Zo bleek uit eerdere teasers al dat de nieuwe X2, in tegenstelling tot zijn voorganger, veel meer een coupéversie van de X1 wordt zoals de X4 en X6 dat al zijn van respectievelijk de X3 en X5. Hetzelfde geldt dus ook voor de eerste iX2, die dus niet alleen een deel van zijn looks maar waarschijnlijk ook zijn aandrijflijnen van de BMW iX1 gaat lenen. We leren er alles over wanneer de BMW (i)X2 op 11 oktober onthuld wordt... In de échte wereld, wel te verstaan.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités