Lancia opent alvast nieuwe showroom in Metaverse, inclusief mysterieuze conceptcar

Lancia Metaverse showroom 2023

Het gaat eindelijk gaan gebeuren voor Lancia. Na een jarenlange afwezigheid plant het merk een grootschalige terugkeer naar onze contreien, en als voorsmaakje onthult het binnenkort eindelijk een échte conceptcar. Die staat alvast te wachten in een gloednieuwe showroom, al is die voorlopig wel virtueel.

Bij de samensmelting van de PSA- en FCA-concerns tot Stellantis gaf het nieuwe management Lancia een ultimatum. Het merk kreeg samen met het eveneens onstabiele Alfa Romeo 10 jaar de tijd om zich te bewijzen. Die tijd tikt intussen al drie jaar onverbiddelijk verder, maar terwijl Alfa Romeo het blijkbaar best goed doet met de Tonale bleef het voor Lancia voorlopig nog bij ambitieuze plannen. Daar moet volgend jaar echter verandering in komen, en een voorsmaakje wacht ons op in de Metaverse... Je weet wel, die tweede wereld naast de echte wereld.

Nieuwe Lancia naast oude Lancia

Als deel van de ‘Metaverse Fashion Week’ heeft Lancia namelijk een digitale showroom uit de grond gestampt, en dat is er niet zomaar eentje. Zo moet de indeling model staan voor de ruim 70 nieuwe Lancia-dealers die tegen midden 2024 uit de grond van belangrijke Europese steden gestampt zouden worden. Een eerste fysieke voorbeeld vind je trouwens ook al in Milaan, waar Lancia een showroom opfriste met onder andere hun nieuwe logo, een nieuw lettertype en een architectuur die Italiaanse gastvrijheid moet overbrengen. Net als in die echte Lancia-garage bevat het Metaverse-exemplaar ook de inmiddels stokoude Ypsilon, maar daar blijft het niet bij…

Lancia Metaverse showroom 2023

Lancia heeft namelijk ook zijn nieuwe conceptcar in de Metaverse geparkeerd, al wordt die voorlopig wel nog aan het zicht onttrokken door middel van een digitaal doek. Het gaat om een auto die voorheen al ingeleid werd als de ‘Pu+Ra Emozione’, en in tegenstelling tot een eerdere onthulling lijkt het deze keer wél echt een auto te gaan worden. De Italianen noemen het studiemodel voortaan gewoon de ‘Lancia Concept’, en aan het silhouet te zien wordt het een GT met een lange motorkap en een bijna even lange achterpartij. Dat laatste is enigszins verwonderlijk, aangezien een eerder plaagplaatje nog een Stratos-achtig korte kont toonde. Uitsluitsel krijgen we op 15 april, wanneer zowel het virtuele als het tastbare doek eraf gaan.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws