Dit is eerste nieuw product van herrezen Lancia: Facelift voor 11 jaar oude Ypsilon (2022)

Lancia Ypsilon facelift 2023

Het Italiaanse Lancia heeft zich op 28 november 2022 terug de wereldbol rond gekatapulteerd. Want het Italiaanse merk is terug van weggeweest en zal de landsgrenzen opnieuw verlaten. Om dat te vieren lanceert het zijn eerste wapenfeit na het heropleven van het merk: een weinig noemenswaardige facelift voor de 11 jaar oude Ypsilon. Juist ja.

Moest je de historie even uit het oog zijn vergeten: Lancia mag zich dan wel in 2014 hebben teruggetrokken van de wereldmarkt, het merk bleef wel operationeel in eigen land, Italië. Gekker nog, hoewel het daar amper 1 model aan de man brengt, de Ypsilon, groeide die Ypsilon uit tot een absolute verkoopstopper. Tot op zo'n punt dat Lancia meer Ypsilons verkocht in Italië, dan dat Alfa Romeo auto's aan de man wist te brengen in geheel Europa. Omdat het nog even wachten is op de nieuwe modellen van Lancia (Lees: 2024), rolt het Italiaanse merk nu nog een update uit voor de ondertussen al 11 jaar oude huidige Ypsilon.

Groen kantje

Die update profileert zich niet met nieuw bumperwerk of velgen. Zelfs het nieuwe logo van Lancia tekent niet present. Wel krijgen Italianen op hun Ypsilon desgewenst een nieuwe - groene - lakkleur en stoelbekleding van gerecycleerd plastic op de topuitvoering. Zaken zoals draadloze versies voor Android Auto en Apple Carplay, alsook draadloos opladen voor de smartphone vinden hun weg naar het interieur.

Lancia Ypsilon facelift 2023

Onder de kap maakt een 1-liter driecilinder mild hybrid benzine van 70 pk het goede weer. Moest je het nog niet door hebben, stiekem is deze Ypsilon een Fiat 500 in vermomming. Beide auto's rollen trouwens van dezelfde band in Polen. Pittig detail: die fabriek in de Poolse stad Tychy zal zich na 2023 bezig gaan houden met de productie van elektrische SUV's. Waardoor we zo goed als zeker de sterfdatum van de huidige Ypsilon hebben. Net op tijd voor de introductie van de nieuwe generatie die in 2024 het levenslicht zal zien en terug naar België komt.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws