Pijnlijk: Lancia verkoopt meer auto's in Europa dan Alfa Romeo

lancia ypsilon

Om de wederopstand van Alfa Romeo te forceren moesten er bij FCA enkele merken op de zijlijn worden gezet. Lancia was er zo eentje, dat nu een teruggetrokken bestaan leidt en enkel in Italië nog de bejaarde Ypsilon verkoopt. Toch worden er in de EU meer Lancia's dan Alfa's verkocht... pijnlijk.

Ten dode opgeschreven, Lancia. Want na het vertrek van het merk in alle Europese landen om enkel nog in Italië aan de man te worden gebracht leek het einde nabij. De pas gelanceerde cijfers van het merk laten toch iets anders uitschijnen.

Segmentleider

Lancia presenteerde in de eerste helft van het jaar namelijk aantrekkelijke deals op de ondertussen al pensioen gerechtigde Ypsilon. Die deal - lees: spotgoedkope prijs - zorgde er voor dat veel Italianen overstag gingen voor het kleintje. Waardoor het stadskarretje met amper 2 Euro NCAP-sterren over de loop van dit jaar maar liefst 34.700 keer over de toonbank ging. In juni was het zelfs nog eens de best verkochte B-segmenter in Italië.

Goed nieuws voor Lancia dus, een merk dat door moeder FCA compleet in de steek werd gelaten. Want FCA, dat droomde van de wederopstand van Alfa Romeo. Hoe die droom uitdraaide? Wel, we geven even mee dat Alfa Romeo in heel Europa tot nog toe 27.702 auto's wist te verkopen in 2019. Ouch.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 5 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
andre123 08:58
afbeelding van andre123

pijnlijk,
en welke kop gaat er nu weer rollen?

MilleMiglia 15:34
afbeelding van MilleMiglia

Lijkt me dan wel een zeer verkeerde beslissing zijn geweest om de Lancia Ypsilon niet meer in andere landen te verkopen. Of meer nog om er geen nieuwe versie van te maken.

Jan H 06:33
afbeelding van Jan H

Vroeger nog een Lancia gehad. Altijd tevreden van geweest.

Nu, ik snap wel dat FCA te veel merken had en moest inkrimpen.

Probleem met Alfa blijft dat ze te weinig modellen hebben en dat hun reputatie van onbetrouwbaarheid hen onterecht blijft achtervolgen, helaas ook door de autopers die het vaak niet kan nalaten om oude koeien uit de sloot te halen en stereotypen eerder versterkt dan eens kritisch tegen de lamp te houden.

Moderne Alfa’s zijn prima wagens.

Waxweazel 07:49
afbeelding van Waxweazel

Als je een auto gaat verkopen met kortingen van 30%, 40% of zelfs 50%, dan moet je niet verbaasd zijn dat je opeens een enorme boost hebt in de verkopen van het model.
Dit geeft een vertekend beeld en zal wel snel worden rechtgetrokken door FCA.

andre123 08:36
afbeelding van andre123

wanneer lancia,met slechts 1 model in de uitverkoop betere cijfers kan voorleggen dan alfa romeo met 3 modellen die dan ook nog eens helemaal up to date gehouden worden en waar ook serieuze kortingen op gegeven worden,beter verkoopt dan alfa,dan zou ik me toch serieuze vragen stellen.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws