Cadeautip: koop een écht stukje van het circuit Spa-Francorchamps

Spa-Francorchamps stukje circuit kopen 2024

Dit weekend biedt ons eigenste circuit van Spa-Francorchamps weer onderdak aan de Formule 1, maar geen nood indien je daar niet bij kan zijn. We hebben namelijk iets gevonden dat zo mogelijk nog beter is dan zitten kijken naar racewagens die over het tarmac razen: een stukje van dat tarmac zelf.

Het circuit van Spa-Francorchamps is een icoon in de racerij, en dat zeggen we niet gewoon omdat het in ons landje ligt. Zo verschijnt het jaar na jaar op de kalender van de koningsklasse van de motorsport, tegenwoordig beter bekend als de Formule 1. Sterker nog: met zijn opening in 1921 is Spa-Francorchamps telkens ook één van de oudste circuits van die kalender dus jawel: er hebben al heel wat groten over dat tarmac gescheurd.

Stukje Source voor 50 euro

Krijg je al kippenvel van die gedachte, dan hebben we goed nieuws voor jou. Een stukje van dat tarmac kan nu namelijk van jou zijn, en dan hebben we het ook niet zomaar over een imaginair centimetertje circuit dat je kan adopteren. Nee, Spa-Francorchamps verkoopt tegenwoordig échte stukjes van het wegdek van zijn circuit. Beginnen doen ze met brokjes van de ‘Source’-bocht, de eerste net na de start-finishlijn dus. Je vindt het hebbedingetje terug in de shop van het circuit en je moet er 50 euro per stuk voor over hebben.

Dat is natuurlijk bijzonder slim gezien van de uitbater, want het circuit heeft er pas een paar renovatiewerken op zitten. Ze hebben met andere woorden best veel van die brokken tarmac liggen en anders hadden die hen toch maar mooi een 250-tal euro exclusief BTW gekost per container om het puin daar weg te krijgen… En vraag ons niet waarom we dat weten, we willen er niet over praten.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws