Nieuwe Dacia Duster is er nu ook als… Renault Duster?

Renault Duster 2024

We snappen je best: je vindt de nieuwe Dacia Duster een topkar maar misschien heb je niet zoveel zin om te gaan shoppen bij ‘budgetmerk’ Dacia. Dan hebben we nu een alternatief voor jou. Je kan de nieuwe Duster voortaan namelijk ook met Renault-logo’s in huis halen, al moet je daar wel wat moeite voor doen.

Een paar maanden geleden mochten we al even met de nieuwe Dacia Duster rijden en we moeten er geen doekjes om winden: wat is dat toch een briljant ding geworden. Voor zijn prijs is er maar weinig beters te vinden in autoland, in die mate dat de Duster zo volwassen geworden is dat je er bijna geen Dacia-logo meer op zou kleven… Dus in sommige markten doen ze dat dan ook niet.

Naast de oude Dacia Duster

Maak namelijk kennis met de Renault Duster, een auto waar je geen twee keer naar hoeft te kijken om te snappen wat er aan de hand is. Dit is namelijk niet veel meer dan een nieuwe Dacia Duster, maar dan met een ander grilletje en een ander setje logo’s erop gekleefd. Dat geldt ook binnenin, waar het stuurwiel een nieuw frontje heeft gekregen met daarop geen Dacia-merkteken maar dat van Renault… En ook deze Duster kan je gewoon krijgen met de keuze uit mildhybride benzinemotoren, eentje op LPG en zelfs eentje met vierwielaandrijving.

Renault Duster 2024

Heb je met deze Renault Duster nu helemaal je ideale auto gevonden, dan moeten we je teleurstellen: in België hoef je hem niet te verwachten. Bij ons blijft de Duster gewoon een Dacia maar het is in Turkije dat Renault het model nu onder zijn eigen vlag heeft onthuld. Dat is enigszins verrassend want de uitgaande Duster was daar wél gewoon een Dacia, en die blijft zelfs gewoon verkrijgbaar naast de Renault Duster… Maar goed, wil je dus koste wat kost zo’n Duster-die-geen-Dacia-is, dan kan je altijd even de importregeltjes vanuit Turkije gaan opzoeken.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws